fbpx

Work goes happy

Blogit

Henkilöstön työhyvinvointi vai yrityksen menestys?

Ikuinen kana ja muna asetelma työelämässä. Osassa yrityksiä ja julkisella sektorilla on vieläkin oletus, että tämä olisi jotenkin vastakkainasettelua. Todellisuudessa ainoastaan hyvinvoiva henkilöstö voi olla tuottava ja mahdollistaa yrityksen pitkäjänteisen menestyksen. Henkilöstön oikeus ja velvollisuus on voida hyvin työpaikallaan. Näin ollen yrityksen on luotava resurssit ja olosuhteet, jotta työn tekeminen eettisesti ja tuottavasti on mahdollista.

Hyvinvoinnin johtaminen tulisi olla osa yrityksen strategiaa, jolloin siitä tulisi kilpailuetu nykyiseen työvoimapulaan. Nykyisessä työvoiman ja työpaikkojen kohtaantohaasteessa sana työyhteisöistä kiirii yleensä edellä.

Mikäli organisaation ilmapiiri on huono, on yritykseen haastava löytää ammattitaitoista henkilöstöä. Organisaation ilmapiiri vaikuttaa yrityksen menestykseen ja suoraan taloudelliseen tulokseen, kuten Strategic Accountingin pääanalyytikko Riku Lehtinen toteaa tutkimukssessaan.

Hyvän työilmapiirin yritysten rahavirtatulos on merkittävästi isompi kuin niiden, joiden ilmapiiri on heikko. Hyvä rahavirtatulos mahdollistaa investoinnit, lainojen lyhennykset sekä mahdolliset osingot. Tutkimuksessa ero oli vuositasolla merkittävä.  Linkki tutkimukseen https://www.strategicaccounting.fi/portfolio/tutkimus-tyoilmapiirin-merkitys-yrityksen-menestykselle-ratkaiseva

Näin ollen yritys tarvitsee hyvinvoivan henkilöstön menestyäkseen. Vastaavasti henkilöstö tarvitsee menestyvän yrityksen, jotta henkilöstön hyvinvointi on mahdollista. Tällöin myös investoinnit henkilöstön ammatilliseen kehittämiseen, henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä työn jatkuvaan kehittämiseen on mahdollista.

Henkilöstön hyvinvointiin satsaaminen on investointi, joka kannattaa!

Vain hyvinvoiva henkilöstö voi olla tuottava!

Tule kuuntelemaan Work Goes Happy webinaari ”Henkilöstön hyvinvointi on investointi” 31.1 klo 8. Ilmoittaudu linkistä  https://www.wgh.fi/tapahtuma/webinaari-henkiloston-hyvinvointi-on-investointi-2/

Blogin kirjoittaja on Suomen Mentaalivalmennuksen toimitusjohtaja ja valmentaja Jouko Mikkola, joka kehittää yksilöitä osana organisaatioita tai tiimejä sekä mahdollistaa hyvinvoivan ja tuottavan henkilöstön.