fbpx

Work goes happy

Blogit

Mätä omena tiimissä

Joukkueurheilussa on itsestään selvää, että pelaajat joukkueisiin valitaan pelipaikan ja heidän siihen pelipaikkaan tuottaman lisäarvon vuoksi. Käytännössä pelaajan vahvuudet ovat tärkein myyntivaltti, kun pelaaja on vapailla markkinoilla etsimässä uutta seuraa. Joukkueen rakentamisessa tärkeimpänä pidetään, että on oikeat pelaajat, oikeilla paikoilla ja omilla vahvuuksilla, jotka on sidottu joukkueen pelitapaan ja identiteettiin. Harjoittelua ja peliä johtaa valmentaja, joka pyrkii löytämään parhaat kombinaatiot saavuttaakseen urheilullista menestystä. Pelaajilla on motivaatio harjoitella ja kehittyä päivä päivältä paremmaksi, kasvaa joukkueena yhtenäiseksi saavuttaakseen urheilullista menestystä. Joukkue on siis suurempi kuin yksilö. Vain hyvällä yhteishengellä, yksilön vahvuuksia hyödyntämällä ja pitkäjänteisellä työllä on joukkueella mahdollisuus menestyä. Joukkueessa on liidereitä, jotka toivottavasti kantavat joukkuetta heikoilla hetkillä, jolloin testataan koko joukkueen henkistä kestävyyttä ja suorituskykyä. Joukkueessa yksikin mätä omena tuhoaa koko sadon. Urheilun maailmassa asia kuulostaa selkeältä ja yksinkertaiselta. Olisiko työelämällä oppimista urheilun maailmasta? Olisiko tämä mahdollista myös työelämässä!

I have a dream! Olisiko mahdollista…..?

Jos eläisimme työelämässä unelmamaailmassa niin olisiko mahdollista, että työyhteisön yksilöt toimisivat omilla vahvuuksillaan, hyödyntäisivät omaa koulutustaan ja kokemustaan oman työtehtävänsä suorittamiseen optimaalisesti? Olisiko mahdollista työyhteisöissä, että olisi eri vahvuuksilla olevia ihmisiä, jotka pystyvät täydentämään ja tukemaan toisiaan? Olisiko mahdollista, että yrityksen johto ja toimitusjohtaja ovat kertoneet yrityksen selkeät tavoitteet ja suunnan sekä yhdessä työntekijöiden kanssa kehittäneet keinot siitä, miten tavoitteisiin päästään? Olisiko mahdollista, että henkilöstö olisi sitoutunut yhteiseen päämäärään. Olisiko mahdollista, että toimitusjohtaja ja esimiehet tukevat ja auttavat työntekijöitä olemaan parhaita omassa työtehtävässään, jossa he saavat loistaa omilla vahvuuksillaan? Olisiko mahdollista, että työntekijät puhaltaisivat yhteen hiileen auttaen ja tukien toisiaan? Olisiko mahdollista, että työntekijät toimisivat vilpittömästi yhteistyössä myös johdon ja esimiesten kanssa ja päinvastoin? Olisiko mahdollista, että työntekijöiden ja johdon vastakkainasettelun aika olisi ohi ja heillä molemmilla olisi yhteinen päämäärä eli yhtiön menestyminen taloudellisesti ja henkilöstön hyvinvointi? Olisiko mahdollista, että yhteistyöllä saadaan mahdollisimman paljon työpaikkoja säilytettyä ja luotua uusia. Olisiko mahdollista, että työpaikoilla ei olisi mätiä omenoita vaan jokainen olisi motivoitunut, innostunut ja inspiroitunut?

Aikoinaan olin kuuntelemassa Suomen positiivisimman ihmisen, laulaja Mikko Kuustosen luentoa yhteistyöstä. Hänellä oli upea yhteistyön ja menestyksen kaava, jota olen aktiivisesti viljellyt eri valmennuksissa ja koulutuksissa. Se menee näin.

1,0 x 1,0 x 1,0 = 1,0 Jos kaikki tekevät vain normi duunin seurauksena on NORMAALI MENESTYS

1,0 x 1,0 x 1,2 = 1,2 Jos yksi olisi motivoitunut ja muut normiasetuksilla tapahtuisi pienen pieni INSPIROITUMINEN

1,0 x 0,5 x 1,2 = 0,6 Jos joukkoon on eksynyt yksikin MÄTÄ OMENA, se vie koko sadon

0,8 x 0,8 x 0,8 = 0,5 Jos ketään ei kiinnosta, on seurauksena JOUKKO KUOLEMA

1,2 x 1,2 x 1,2 = 1,7 Jos tiimissä kaikki ovat motivoituneet, innostuneita ja inspiroituneet yhteisen suunnan ja tavoitteen taakse, on yrityksellä iso mahdollisuus saada aikaiseksi HUIMA MENESTYS

Onko teidän tiimi tai organisaatio matkalla kohti huimaa menestystä vai riivaako yksittäinen tai useampi mätä omena?

Kirjoittaja, Jouko Mikkola, Suomen Mentaalivalmennus, on työyhteisöjen ja urheilun
mentaalivalmentaja, kehittäen työyhteisöjen ilmapiiriä, resilienssiä ja päivittäisen työn tekemistä sekä henkilöstön itsetuntemusta ja vuorovaikutusta. Jouko on erikoistunut toiminnalliseen neurotieteeseen, jota hän hyödyntää tiimin rakentamisessa ja yksilön vahvuuksien tunnistamisessa.  www.mentaali.fi

Tee organisaation ilmapiirikartoitus https://kysely.suomenmentaalivalmennus.fi/kysely?id=17#Organisaation-ilmapiiri