fbpx

Work goes happy

Uusi, ajankohtainen ja kaikille maksuton webinaari 13.5. klo 8.30-11.30

Uusi, ajankohtainen ja kaikille maksuton webinaari 13.5. klo 8.30-11.30

Verkossa
13.5.2024 8:30 - 11:30

”Tuottavuus laahaa vuoden. 2008 tasolla – mikä mättää?” klo 8.30

Suomen tuottavuus on jämähtänyt vuoden 2008 tasolle ja asialle pitäisi pikaisesti tehdä jotain. Asian tekee entistä hullummaksi se, että meillä on 16 vuoden aikana tullut mukaan työelämään valtava määrä erilaisia apuvälineitä, joita emme ole osanneet käyttää hyväksemme. Näyttääkin entistä enemmän siltä, että niistä on tullut meidän isäntämme ja tuottavuuden jarru, eikä hyvä renkimme.Tilanne vaatii pikaista muutosta, sillä tämän lisäksi Suomen talouskasvu oli vuonna 2003 OECD- maiden jumbosijalla. Tietoa kyllä riittää tilanteen korjaamiseksi, mutta löytyykö meillä taitoa ja nöyryyttä katsoa yhteiskuntana peiliin ja poisoppia asioita, jotka ovat ajaneet meidät tähän tukalaan tilanteeseen?

Tästä aiheesta otsikolla ”Tuottavuus laahaa vuoden. 2008 tasolla – mikä mättää?” pidämme 13.5. klo 8.30 ensimmäisen paneelikeskustelun, jossa ovat mukana Tomi Hussi, Marianne HemminkiJussi Venäläinen ja Kari I. Mattila.

Söikö tehokkuuden ”lihamylly” Inhimillisyyden? klo 10.15

Toinen paneelikeskustelu, joka alkaa noin klo 10 keskittyy tehokkuusajattelun, joka näyttää sekin jääneen sata vuotta jälkeen nykypäivästä. Alati nopeammin pyörivä oravanpyörä rikkoo sekä mieliä, että tuottavuutta. Olisiko meidän vihdoinkin aika siirtyä inhimillisen tehokkuuden aikaan, jossa lopetamme suoritteiden mittaamisen ja keskitymme ainoastaan tavoitteiden ja tulosten aikaan? Tilastot näyttävät, että teemme nähtävästi yhä kiihtyvällä vauhdilla liikaa vääriä asioita, sillä meidän mittarit seuraavat yllämainittuja suoritteita ja niinhän se vain menee, että sitä saa mitä mittaa.

Toisen paneelin otsikko on Söikö tehokkuuden ”lihamylly” Inhimillisyyden? Panelisteina ovat Saara RemesJouko MikkolaReetta Yrttiaho ja Pekka Ahola.

Kummankin paneelin moderoi maestro Simo Routarinne.

Sijainti

Verkossa