fbpx

Work goes happy

Blogit

Työelämässä on luovuuden kokoinen mahdollisuus

Ajattele. Jokainen firma, joka on olemassa, on jonkun luomus. Jokainen yritys kehittyy työntekijöidensä luovuuden avulla. Jokainen työyhteisö menestyy keksimällä ratkaisuja asiakkaiden ja omiin ongelmiinsa luovuuden avulla.

Silti harvat yritykset ja työyhteisöt panostavat luovuuteen millään tavalla.

Ne jotka ovat nähneet maailmankuulun bisnesprofessori Gary Hamelin pyramidin tuottavuudesta ja kilpailuedusta, ymmärtävät, että luovuus on yritysten menestyksen keskeinen komponentti.

Silti harvat yritykset panostavat luovuuteen mitenkään erityisesti.

Ne jotka ovat nähneet World Economic Forumin listan tärkeimmistä työelämätaidoista 2020-luvulla tietävät, että luovuus on top 3 työelämätaito.

Silti harvat yritykset nostavat luovuuden tärkeäksi taidoksi. Johtoa kiinnostaa useimmiten työkyky, osaaminen, motivaatio ja työnantajakuva.

Aivotutkimuksia seuranneet tietänevät luovan ajattelun positiivisista vaikutuksista ihmismieleen. Luovuus vähentää stressiä sekä ahdistusta ja lisää onnellisuutta.

Silti harvat yritykset panostavat luovuuteen sen kummemmin.

Suomi on innovaatiomaana seitsemäntenä. Innovatiivisimmat yhteiskunnat ovat usein myös hyvinvoinnin tyyssijoja. Sijoitustamme heikentävät Global Innovation Indexin mukaan sijoitustoimintamme ja luovuutemme taso.

Kannattaisiko yritysten tai jopa yhteiskunnan siis panostaa luovuuteen? Innovaatioalusta Spigitin mittauksessa ne yritykset jotka onnistuivat viemään yli 150 ideaa toteutukseen kahden vuoden aikana ovat kaikki kannattavia. Kaikki, alasta riippumatta. Näissä yrityksissä on rakennettu koko organisaation levyinen luovuutta vahvistava innovaatiokulttuuri.

Kannattaisiko firmojen sittenkin panostaa luovuuteen, ihmisten onnellisuuteen ja toimintansa kannattavuuteen?

Brando Louhivaara, CEO, Co-fouder, Kollabolla

Brando Louhivaara luennoi Johanna Lehtosen kanssa 2.10. unelmien työpäivän päätapahtumassa Turun ammattikorkeakoulun Educity-oppimisympäristössä 2.10 klo 12.00 – 12.20.

Päivän ohjelmaa voi seurata maksuttomassa webinaarissa. Ohjelman voit katsoa täältä https://www.wgh.fi/wp-content/uploads/2020/08/wgh-tku-2020_ohjelma.pdf

Kirjoittaja

Brando Louhivaara, Startup-yrittäjä ja luova valmentaja

Tutustu asiantuntijaan


Asiantuntijan muut kirjoitukset