fbpx

Work goes happy

Blogit

Pehmeät arvot ja menestys

Nykypäivän työelämässä pehmeät arvot ovat ne, joita tulevaisuudessa keinoäly ei tule korvaamaan. Sen vuoksi ne tulevat tulevaisuudessa olemaan myös niitä tekijöitä, joita työntekijä, esimies tai johto tulevat tarvitsemaan enemmän ja enemmän. Ne tulevat olemaan niitä ominaisuuksia ja taitoja, joiden avulla pystymme erottautumaan eduksemme ja luomaan sellaisen työympäristön, joka on sitoutunut, itseohjautuva ja joustava. Yrityksen näkökulmasta ne ovat taitoja, joilla johdetaan yritykset kohti menestystä.

Mitä sitten ovat ns. pehmeät arvot? Voisimme nimetä mm. seuraavat: innostuneisuus, auttamishalu, joustavuus, itseluottamus, yhteistyökyky, tiimihenki ja rohkeus. Kaikilla näillä on iso merkitys työyhteisön menestyksen kannalta.

Urheilu- ja työyhteisövalmentajana minulle kuitenkin nousee kolme asiaa ylitse muiden.

Asenne, motivaatio ja vuorovaikutus.

Jos mietitte menestyvää urheilujoukkuetta tai työyhteisöä, niin kaikista niistä löytyvät nämä ominaisuudet.

Motivoitunut urheilija tai työntekijä on innostunut työstään, ja hänelle työ voi olla lähellä intohimoa. Hän työskentelee ”rakkaudesta lajiin”. Asenteella pärjää pitkälle, ja asenne korvaa puutteita. Hyvällä asenteella varustettu työntekijä tai esimies on yleensä joustava ja sitkeä sekä pyrkii yhteiseen hyvään ollen esimerkkinä myös muille työyhteisössä. Hyvät vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaidot lisäävät työyhteisön yhteishenkeä. Kun yhteishenki ja yhteen hiileen puhaltaminen toimii, on seurauksena sekä henkinen että taloudellinen hyvinvointi niin yritykselle kuin yksilölle. Työn tuottavuus lisääntyy nopeamman ja tehokkaamman viestinnän avulla yleensä myös nopeuttaen prosesseja. Käytännössä on mahdollisuus kasvattaa sekä kassavirtaa ja menestystä että henkilöstön hyvinvointia. Kummastakaan ei voi tinkiä, vaan ne kulkevat käsi kädessä.

Kuka ei haluaisi hyvällä asenteella, motivaatiolla ja vuorovaikutustaidoilla olevaa henkilöä työpaikalleen? Urheilussa se on menestyksen elinehto, mutta niin se on työelämässäkin.

Olethan sinäkin hyvällä asenteella ja motivaatiolla varustettu esimies tai työntekijä, jolla on lisäksi vuorovaikutus kohdillaan!

Huolehdi oman yrityksesi tai toimipisteesi menestyksestä vaalimalla pehmeitä arvoja, sillä ne ovat avain menestykseen.

Voit tarkistaa asian pikakyselyllä, miten sinun laitasi on. Vastaa kartoitukseen, vastaaminen vie vain minuutin ja saat vastauksen sähköpostiisi. https://kysely.suomenmentaalivalmennus.fi/kysely?id=16#Tyoelaman-asenne-ja-motivaatio-seka-vuorovaikutus

Jouko Mikkola on työelämän ja urheilun mentaalivalmentaja sekä Suomen Mentaalivalmennuksen toimitusjohtaja

Jouko luennoi Tampereen Work goes happy -tapahtumassa ja unelmien työpäivän webinaarissa 4.10. Webinaari löytyy tapahtumapäivänä osoitteesta: https://event.videosync.fi/unelmientyopaiva.

Kirjoittaja

Jouko Mikkola, mentaalivalmentaja, Suomen Mentaalivalmennus Oy