fbpx

Work goes happy

Blogit

Elämä ei ole huomisen odottelua

Oletko tuntenut olevasi jumissa? Saamaton tai kärsimätön, olet ikään kuin kiinni kärpäspaperissa, haluaisit jo tehdä, olla aktiivinen ja aikaansaava, mutta kaikki jää ajatuksen tasolle. Lupauksia itsellesi: Huomenna sitten, ylihuomenna tai…

Lomien jälkeen samaistuin itsekin tähän, jumittaa, mutta tärkeiden asioiden siirtäminen tai aikaansaamattomuus ei saa jäädä päälle. Jumissa oleminen vie tunne- ja toimintaenergian miinuspuolelle ja aktiivinen, tietoinen toimijuus jää taka-alalle. Asiat siirtyvät sit kun -todellisuuteen.

Valintoja ja uudelleen valintoja

”Elämä ei ole huomisen odottelua” on sanonta, joka korostaa elämän arvostamista ja kokemista tässä olemisen hetkessä, nyt. Jokaisella on oma rytminsä ja kokemus hyvästä arjesta. Omaa arkea ei koskaan kannata verrata toisen arkeen, olemme yksilöitä. Siksi juuri itsetuntemuksen sekä tietoisuuden syventäminen ovat avaimia kohti omannäköistä ja parempaa arkea.

Teet joka päivä valintoja, joilla vaikutat elämääsi. Tulevaisuuteen suuntautunut odottaminen estää nauttimasta nykyhetkestä. Se oma merkityksellinen ja itselle tärkeä asia tai tekeminen jää vaille toteutusta.

Kiirearki luo lisää kiirettä ja stressi stressiä, niin sinulle itsellesi kuin ympärillesi. Arjesta tulee painajaismaista suorittamista.

Energiasi menee sinne, mihin huomiosi on kiinnittynyt. Ongelmien sijaan on parempi löytää ratkaisuja, joihin haluat sitoutua, siihen tarvitaan itsensä johtamisen taitoja.

Vahvista sisäistä voimaasi

Usein kannamme mukanamme vanhaa tarinaa ja roolia itsestämme. Olet saattanut pienentää itsesi tai osaamisesi. Huomiosi ja tietoisuutesi on vääristynyt, jolloin saatat verrata itseäsi muihin. Sitkuttelu ja syiden etsiminen muista estävät myös tekemästä niitä asioita, jotka tuovat iloa, tasapainoa ja merkitystä elämääsi.

Itsetuntemuksen sekä tietoisuuden syventäminen ovat avaimia kohti omannäköistä ja parempaa arkea. Motivaatio löytyy asioista, joita oikeasti haluat edistää.

On hyvä tunnistaa, mistä saat energiaa ja mikä vie energiaasi. Elämänenergiasi ja sisäinen voimasi kulkevat käsi kädessä.

Itsen johtamisen metamalli

Voit johtaa asennettasi ja mieltäsi. Ajattelullasi muutat asennettasi ja asenteellasi muutat toimintaasi. Itsen johtamisen metamallissa on kyse ajattelun, tunteen, tahdon ja toiminnan tiedostamisesta ja yhdistämisestä.

Tunnistat toimintaenergiasi. Hyvä arjen tasapaino on dynaaminen tila, johon vaikutat valinoillasi. Teet ja saat aikaan juuri niitä asioita, joita haluat edistää ja ilmentää elämässäsi. Kuulostaako tämä vielä kaukaiselta illuusiolta?

Valmentajana autan sinua vahvistamaan sisäisiä voimavarojasi, joilla lisäät itsetuntemustasi ja opit tekemään valintoja, jotka tukevat hyvinvointiasi ja tekemistäsi nyt ja tulevaisuudessa.

Suhde itseen on elämän tärkein ja pisin suhde. Sinä teet valintoja. Tietoisen toimijan -valmennuksissa saat käyttöösi konkreettisia välineitä itsesi johtamiseen.

Teila Tanner- Heikkilä on kouluttautunut valmentajana mm. NLP- ja Mental Trainerksi, yhdessäluomisen mahdollistajaksi (CCPI), Firstbeat-asiantuntijaksi, rentoutusohjaajaksi sekä Personal Coachiksi.

Kirjoittaja

Teila Tanner-Heikkilä, Työyhteisövalmentaja

Tutustu asiantuntijaan