fbpx

Work goes happy

Blogit

Osaksi itseä suurempaa

Ihminen haluaa olla vaikuttava osa itseään suuremmassa. Jossakin ylväässä ja upeassa. Sellaisessa, joka edustaa ratkaisuja eikä ongelmia.

Miltä tuntuisi, jos omalla työpaikalla päätettäisiin pistää pitkät takuut kaikille tuotteille, joita valmistetaan? Olo olisi ylväämpi, vai mitä? Otettaisiin kantaa tuhlaamiseen ja maapallon rajallisuuteen. Firman mainekin siitä ehkä parantuisi. Ja kilpailukyky kohentuisi?

Jaettu arvonluonti on tätä päivää. Silloin yrityksen olemassaolon syyt ovat selvät. Ratkotaan ihmisten ja yhteiskuntien ongelmia. Ollaan olemassa jotakin hiukan suurempaa syytä varten – ei vain maksimoimassa omistajien tuottoja.

Ilman tulevaisuuden toivoa ei ihmisellä ole mitään. Jos emme vaihda suuntaa, päädymme juuri sinne, minne olemme kulkemassa. Saamme sellaisen tulevaisuuden, jonka tämän päivän ratkaisuilla rakennamme. Siksi on aika siirtyä likinäköisestä tuhertamisesta upeuksien jahtaamiseen. Siinä samassa palautuu mitättömyydestä ja arvottomuudesta kärsivälle ihmiselle mielekkyys elämään.

Se on enemmän kuin paljon.

Professori Arto O. Salonen on kestävän hyvinvoinnin asiantuntija. Hän rakentaa ratkaisuja, joista meidän jälkeemme elävät voivat olla ylpeitä.

Kirjoittaja

Arto O. Salonen, Professori

Tutustu asiantuntijaan


Asiantuntijan muut kirjoitukset