fbpx

Work goes happy

Blogit

Kehoyhteys-joulukalenteri

Tässä sulle joulukalenteri, joka avaa aistikkuutta, hellii hermostoa ja tuo pieniä rauhan pilkahduksia jouluhärdellin keskelle. Lisäksi se vahvistaa sun yhteyttä kehoon.

Mikä ihmeen kehoyhteys? Miksi se on niin tärkeää, että se ansaitsee ihan oman joulukalenterin?

Kehoyhteys on sitä, että olemme läsnä kehon fyysisille tuntemuksille, aistimuksille sekä tunteille.

Varsinkin ne, jotka tekevät ruudun äärellä hommia, viettävät suurimman osan ajasta jossain muualla kuin olemalla läsnä kehossaan. Huomiomme on yleensä työtehtävissä, somessa, uutisissa, siinä mitä kollega sanoi, mikä kaikki on vielä tekemättä, mitä ostaisinkaan joululahjaksi puolisolle…

Mielemme täyttyy muiden asioista ja ajatuksistamme, ja huomaamme miltä kehossa tuntuu juuri nyt vasta, kun se vähän äkäisemmin äyskäisee.

Tällainen kehoyhteyden puute löytyy usein stressikierteiden ja uupumusten taustalta. En pysty kuvittelemaan, että näistä voisi mitenkään parantua ilman, että alkaa luoda tietoista yhteyttä kehoonsa.

Kokemusta katkenneesta kehoyhteydestä loppuunpalamisineen on itsellänikin enemmän kuin tarpeeksi. Siksi näitä asioita on tullut treenailtua paljon, ja treenailen edelleenkin.

Kun yhteys kehoon alkaa aukeamaan, sillä voi olla mm. tällaisia seurauksia:

– Huomaat nopeammin mitä kehosi kaipaa. Sille sopivan ruoan ja liikkeen tai rentoutumisen valitsemisesta tulee helpompaa.

– Tunnistat orastavat flunssat aiemmin ja voit pitää lepopäivän ennen kuin tauti eskaloituu monen viikon kierteeksi.

– Opit vähitellen tekemään työtä rennommalla aikataululla. Ilman, että ajaudut jatkuvasti ylikierroksille ja et jaksa viikonloppuna muuta kuin koomata Netflixin äärellä. (Tässä tosin on apuna se, että muutkin organisaatiossa ymmärtävät kehoyhteyden ja ihmisen rajallisen suorituskyvyn päälle.)

– Yhteys omiin tunteisiin vahvistuu. Samoin tunnistat helpommin myös muiden tunnetiloja. Himmeen tärkeä juttu ihmissuhteissa niin töissä kuin kotosallakin.

– Kun omat tunteensa tuntee kehossaan, niistä pystyy tulemaan tietoisemmaksi – ja myös niistä puhuminen alkaa tulla mahdolliseksi!

– Se mitä elämässäsi Todella Haluat alkaa selkiytyä (keho kertoo senkin!)

– Omien rajojen laittaminen tulee mahdolliseksi, kun tunnistat missä ne menevät (nekin tuntuvat kehossa)

– Suorituskeskeinen elämä alkaa hellittää ja tilalle rupeaa tihkumaan nautintoa

Kehoyhteys alkaa vahvistua, kun sitä tietoisesti harjoittelee. Oon koonnut tähän kalenteriin joka päivälle helppoja ja kivoja harjoituksia, joiden tekemiseen menee ehkä n. 5min (voit käyttää vähemmän tai enemmänkin oman aikataulusi mukaan).

Anna siis itsellesi jo etukäteen pieni joululahja ja poimi täältä sulle sopivat harjoitukset. Jokainen minuutti jonka käytät olemalla läsnä sun keholle, on askel lähemmäs sua itseäsi.

Kalenteria voit seurata täällä:

Facebook-sivu: https://www.facebook.com/korppinoora/
Instagram: https://www.instagram.com/noorakorppi/