fbpx

Work goes happy

Blogit

Huippunaiset.

Pysähdy hetkeksi ja pohdi, miltä sinusta tuntuisi, jos sinulle tarjottaisiin ennalta-arvaamattomasti mahdollisuus edistää jotain itsellesi tärkeää?

Olen aina halunnut omalla toiminnallani edistää naisissa sitä ainutkertaista rohkeutta, jonka avulla he voisivat löytää itsestään enemmän sisäistä voimaa ja uskallusta. Uskon, että sen löydettyään naiset uskaltaisivat edetä tuntematontakin kohti ja pelotta tarttuisivat elämän mukanaan tuomiin haasteisiin. Olen vuosien saatossa myös havainnut, että löytäessämme omassa elämässämme tärkeät ja itsellemme merkitykselliset asiat, joita haluamme edistää, kykenemme viemään rohkeuttamme ja toimintaamme täysin uudelle tasolle.

Kun olen tätä itselleni tärkeää työtä ja viestiä saanut edistää, havaitsin, että maastamme puuttuu TV-ohjelma, joka olisi puheenvuoro huippunaisista tämän päivän Suomessa. Vaikka naisten urakehityksestä on aloitettu keskustelu 1800-luvulla, naisten menestystarinoita koskevaa keskustelua on edelleen TV:ssä turhan vähän. Naisten tarinoille ja menestyselementtien esiin nostamiselle olisi kuitenkin tarvetta ja tilaa.

Riina Laaksonen on osuvasti jossain vuosia vanhassa lehtihaastattelussa todennut seuraavasti: ”Jos nainen jää odottamaan oikeaa hetkeä tehdä työtä, jota rakastaa täysillä ja intohimolla, sitä ei ehkä koskaan tule. Pahimmassa tapauksessa sitten kiikkustuolissa miettii, että olisi vain pitänyt uskaltaa.” Itse uskon, että tulisi rohkaista enemmän naisia etsimään omaan ääntään ja toteuttamaan omia unelmiaan sekä vahvistamaan osaamistaan, joka on edelleenkin monelle naiselle yhä yllättävän vaikeaa.

Pohdin keinoa synnyttää keskustelua ja nostaa esiin naisten tarinoita, menestyksen elementtejä ja tässä ajassa toimivaa johtamisosaamista ja ehdotin tämän keskustelun avaamista AlfaTV:n kanssa, johon kanava tarttuikin, syntyi #Huippunaiset! Huippunaiset-ohjelmassa vieraanani on 14 upeaa naista. Jokaiselle naiselle on varattu oma jakso, jolloin keskiössä on hänen tarinansa. Ohjelmaan pyydetyt naiset on valittu heidän menestystarinansa pohjalta.

Suomi on täynnä inspiroivia naisia, joita ohjelmaan olisi voitu pyytää mukaan. Valintaperusteluina kiinnitettiin huomiota heidän tekemäänsä työhön sekä tapaansa olla ja vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Jokaisen Huippunaisen tarina on monimuotoinen ja jaksossa naiset avaavat erilaisia ajatuksen polkuja evääksi sille, kuinka nainen voi löytää rohkeuden itsestään ja uskaltaa aloittaa elämässään jopa uuden luvun.

Huippunaiset TV- ohjelman tavoitteena on vahvistaa naisten itsetuntoa. Huippunaiset-ohjelman avulla on tavoitteena edistää osaltaan sitä, että jokaiselle naiselle syntyisi voimaa etsiä ja löytää oman äänensä, jotta se uskallettaisiin tuoda esiin aitona ja ainutkertaisena. Usein toisten naisten esimerkki, heidän voimaannuttavat tarinansa ja rohkaiseminen auttavat. Löydetään vahvuutta olla enemmän oma itsensä jokainen nainen voi edistää ja auttaa toista naista löytämään itsensä.

Nöyrä toiveeni on alusta saakka ollut, että kykenisimme Huippunaiset TV-ohjelman avulla edistämään osaltamme suomalaisten naisten mahdollisuuksia edetä urallaan heidän niin halutessaan. Tämä on tärkeää myös Suomen tulevaisuuden näkökulmasta. Jos haluamme Suomen pärjäävän jatkossa, meillä ei yksinkertaisesti ole varaa jättää hyödyntämättä naisilla olevaa osaamista.

Ohjelma tulee AlfaTV:n primetime-aikaan, tiistaisin kello 21.
Ohjelman jaksot ovat katsottavissa: https://alfatv.fi/ohjelmisto/huippunaiset/

Tule mukaan!

#huippunaiset #nostanainenpäivässä

Kirjoittaja

Jaana Villanen, arvostrategi, palvelu- ja liiketoimintakehittäjä, kouluttaja, puhuja, juontaja

Tutustu asiantuntijaan


Asiantuntijan muut kirjoitukset