fbpx

Work goes happy

Blogit

Growth Mindset ja Back to School

Growth Mindset on tärkeä osa HP Finlandin yrityskulttuuria. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että oman osaamisen kehittäminen on luonteva osa jokaisen työntekijämme vuosittaista tekemistä. Se kuvastaa halua oppia ja päätöstä omaan kehittymiseen panostamisesta.

Globaalissa yrityksessä monet koulutukset toteutetaan verkkokoulutuksina ja digitalisoituneessa maailmassamme opiskelu tapahtuu hyvin itsenäisesti. Se, että valitsemiaan kursseja voi suorittaa ”koska tahansa ja missä tahansa” vaatii paljon itsensä johtamista ja suunnitelmallisuutta. On liiankin helppoa siirtää omaan henkilökohtaiseen kehittymiseen tähtääviä koulutuksia muiden tärkeiden tehtävien takia.

Tällaisessa digitaalisessa maailmassa kasvokkain tapaamiset ovat yhä merkityksellisempiä. Olemme kollegoidemme kanssa saaneet huomata kuinka organisaation koko 70 henkilön porukan kokoaminen samaan tilaan on omiaan luomaan yhteishenkeä ja edistämään ihmisten sitoutumista – samalla kun se on erittäin tehokas oppimiskokemus. Tämä Back to School -konseptimme on muodostunut erittäin suosituksi ja tärkeäksi osaksi vuosittaista henkilöstökehitystämme. Olemme koonnet syksyn alussa toteutettavalle koulutusviikolle erilaisia teemoja, kuten esimerkiksi Growth Mindset, Itsensä johtaminen, Työn merkityksellisyys  sekä Kestävä tuottavuus (Sustainable Productivity).

Sitoutumisesta puheen ollen, voin lämpimästi suositella työntekijäjulistuksen laatimista yhdessä koko henkilöstön kanssa. Omamme on toimistomme seinällä kaikkien nähtävillä. Aina kun taloon tulee uusi työntekijä, hän allekirjoittaa työntekijäjulistuksen, jonka myötä hän sitoutuu arvoihimme ja aivan konkreettisesti muun muassa siihen, että hän kehittää osaamistaan tavoitteidemme mukaisesti.

Perusasioihin kuuluu tietysti se, että jokainen työntekijä tekee vuosittain esimiehensä kanssa suunnitelman oman osaamisensa kehittämisestä tulevan vuoden aikana. Koulutusta ei siinä yhteydessä tulkita osana palkitsemista. Parasta työntekijänkin kannalta on se, että häntä motivoi osaamisen kehittäminen ja se, että hän kykenee hoitamaan työnsä paremmin ja samalla nostaa omaa markkina-arvoansa. Kouluttautuminen hyödyttää siis kaikkia meitä sekä nykyisessä työpaikassa että tulevissa.

Kirjoittaja Marjo Tähtinen toimii HP Finlandin henkilöstöpäällikkönä. Kuulet lisää Marjon näkemyksistä ma 10.2.2020 julkaistussa podcastissa: bit.ly/SOPRA200210

Kirjoittaja

Marjo Tähtinen, henkilöstöpäällikkö, HP Finland