fbpx

Work goes happy

Blogit

Yhdessä syntyy parempaa

Työhyvinvointitartunta lähtee oivalluksesta, että emme ole yksin. Ilo kuuluu läpi puhelimessa, ystävällisyys välittyy katseestamme, kunnioitus näkyy eleissämme. Hyvä lähtee kiertoon. Työhyvinvointi palautunee pohjimmiltaan siihen, miten toisemme kohtaamme ja miten toisiamme kohtelemme – ja mitä toisistamme ajattelemme.

Mutta eihän se ole ihan noin yksinkertaista. Jos ihminen on nääntymässä työmääränsä alle, jos hänen tehtävänsä eivät vastaa hänen osaamistaan, jos hänestä tuntuu, että kukaan töissä ei kuule, ei välitä, jos täytyy pelätä…

Monet jos-asiat palautuvat työyhteisön kulttuuriin sekä työpaikan rakenteisiin ja toimintatapoihin. Työhyvinvoinnin kohentamisessa tai pilaamisessakaan emme ole yksin.

Työpaikoilla on onneksi paljon sitkeitä ja jopa intohimoisia kehittäjiä. Iso osa heistä on pesteillään lakisääteisesti, työsuojelutehtävissä. Vaikka työsuojelu voi kalskahtaa sanana vanhanaikaiselta ja tylsältä, se kattaa myös työn henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin.

Jo nyt hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden parissa työpaikoilla pakertavien kannattaa yhdistää entistä tiiviimmin voimansa. Yhdessä syntyy hyvää, hyvä voimistuu ja se lähtee kiertoon.

Tarjoan työhyvinvointitartunnan tueksi Työ Terveys Turvallisuus -lehden arvot:

Avoimuus: kaikesta voi puhua.

Toiminta: ongelmat voidaan ratkaista.

Rehellisyys: virheet korjataan ja niistä voi oppia.

Luottamus: työyhteisö auttaa.

Kunnioitus: kaikki työ on arvokasta.

Toiveikkuus: yhdessä syntyy parempaa.

 

Merja Karjalainen, päätoimittaja, Työ Terveys Turvallisuus – Työhyvinvoinnin erikoislehti. www.tttlehti.fi

Kirjoittaja

,