fbpx

Work goes happy

Blogit

Valitseeko työ sinut vai sinä työn? – motivaatiota voi hallita

 

Arki vie mukanaan, työpäiviä ei erota toisistaan etkä muista mitä teit eilen töissä? Arki voi muuttua helposti selviytymiskamppailuksi nopeasti muuttuvien asioiden äärellä ja sama meno jatkuu kotona perheen ja harrastusten parissa. Viikonloppu antaa hetken aikaa puhaltaa, mutta viikot menevät nopeasti eteenpäin eikä toista päivää erota toisesta. Osittain tämä käy varmasti kaikilla joskus elämässä, mutta jos sen antaa jatkua liian pitkään, alkaa se vaikuttaa mielihyvän kokemiseen työssä ja vapaalla.

Työtä, työkavereita ja pomoa on helppo syyttää – mutta muistaako kukaan, että myös he yrittävät parhaansa ja taistelevat samojen asioiden äärellä?

Olisiko aika muistuttaa itseään siitä, miksi näitä valintoja on elämässä tehnyt ja mihin niillä on pyrkimässä?

Olen useasti tarkoituksella kyseenalaistanut oman työni ja valintani. Tämän prosessin aikana olen saanut listattua kaikki ne hyvät asiat, joilla saan toteuttaa omaa itseäni, tavoitella elämässä itselleni merkityksellisiä asioita ja saanut kadonneen draivin ja merkityksellisyyden takaisin elämään. Vaatii rohkeutta, mutta onnistuessaan antaa myös paljon. Teen sitä mitä haluan, juuri nyt tällä hetkellä ja se riittää.

Olen saanut valita nykyisen työni uudestaan juuri minulle oikeaksi ja sopiviksi ja huomannut kuinka se virkistää, motivoi ja palauttaa tekemisen draivin. Se on samanlainen fiilis kuin silloin, kun joku kehuu hyvin tehdystä työstä silloin kun tietää työssä onnistuneensa.

Ihminen, jolla on aitoa motivaatiota ja draivia, luo sitä myös ympärilleen. Innostus tarttuu ja näkee taas positiiviset asiat ennen niitä toisia. Sellaisten työkavereiden kanssa on helppo viettää unelmien työpäivää.

Jani Kinnunen, henkilöstöpäällikkö, Ruohonjuuri Oy

 

Kirjoittaja

,