fbpx

Work goes happy

Blogit

Työelämän ei pidä olla kikkailua

Työelämän ja johtamisen ei pidä olla mitään kikkailua. Aikuinen, kypsä ihminen tajuaa, ettei elämä ole joka päivä ainoastaan kivaa. Ei työnteon pidä silti loppua, jos karnevaalikikat vähenevät tai jossei aamu ole kaikkein parhain. Hommat on hoidettava vähemmän kivoina työpäivinä.

Hyvä johtaminen ei ole mikään staattinen ohjeistus, koska ihmiset ovat erilaisia. Toiset kaipaavat enemmän ohjastusta, tukea ja rakenteita ja toiset ovat oma-aloitteisia. Asiakkaan parhaaksi ajattelu on kuitenkin hyvä olla selkäytimessä.

Me Ruohonjuuressa uskomme siihen, että hyvä ja innostunut työntekijä tuottaa myös hyvän asiakaspalvelukokemuksen. Hyvään pyrkimällä pääsee parempaa kohden.

Mietimme yhdessä, mitä ruohonjuurelaisuus oikeasti meille merkitsee. Saimme paljon hyviä kommentteja ja mielenkiintoisia ajatuksia siitä, miten kukin ”ruohonjuurelaisuuden” kokee. Haluan jakaa sinullekin nämä aidot työyhteisömme kommentit. Lukiessa tuntuu, että olemme oikealla tiellä. Olen ylpeä porukastani.

Mitä Ruohonjuuri merkitsee minulle?

 • Ruohonjuuri on iloinen ja elinvoimainen työyhteisö.
 • Ruohonjuuressa jo itse työympäristöstä saa virtaa: kivat työkaverit, toimiva tiimi ja ihanat asiakkaat lisäävät työn tekemisen mielekkyyttä.
 • Ruohonjuuressa uuden oppimiseen kannustetaan ja siihen satsataan ja uudet opitut asiat myös huomioidaan. Yritys on tarpeeksi ketterä ja rohkea uudistaakseen toimintatapojaan.
 • Vaikka Ruohonjuuren yrityksessä on tarkat arvot ja vahva yrityskulttuuri, voi töissä ilolla olla oma itsensä ja näin asiakaskohtaamisistakin tulee aitoja.
 • Tiimissä toimintamallina on jakaa omia tuotekokeilujen kokemuksiaan, sekä suositella ihanuuksia myös asiakkaille.
 • Työskentely Ruohonjuuressa onn kaikin puolin sujuvaa ja positiivista palautetta onnistumisista jaetaan. Rakentava/ohjaava palaute otetaan kehitysmahdollisuutena.
 • Ruohonjuuressa osataan johtaa niskaan hengittämättä, mutta johto on paikalla, kun sitä tarvitaan.
 • Johtaminen Ruohonjuuressa koetaan mahdollistajaksi, toimintaa tukevaksi ja viime kädessä vastuun ottavaksi.
 • Ruohonjuuren arvot osuvat yksiin henkilöstön arvojen kanssa ja rekrytointi tehdäänkin yrityskulttuuriin sopivaksi, näin henkilöstö saa tehdä töitä sellaisten tuotteiden ja arvojen kanssa, joiden takana seisoo.
 • Ruohonjuuren hommissa asiakaskohtaamiset ja myyntityö tuovat iloa!
 • Työ yrityksessä pitää yksilön elinvoimaa yllä myös siviilielämässä, sillä työ on joustavaa ja yritys on valmis sitoutumaan vastavuoroisesti henkilöstöön. Eri elämäntilanteissa tuetaan työntekijöitä. Kun annat yritykselle, saat varmasti takaisin.
 • Henkilöstö nauttii etuinaan myös luomuruokaa, leivät, levitteet, kahvit, maidot tarjotaan talon piikkiin. Hävikkiä ehkäistään henkilöstön iloksi jakamalla mm. hävikkihevit yms. henkilöstön kesken. (Eli ne juuri parhaimmillaan olevat avokadot ja mangot).
 • Arvot, jotka kolahtavat ruohonjuurelaisiin ovat mm. ruoan puhtaus ja kunnioitus itseään ja luontoa kohtaan. Ilo ja elinvoima. Reilu peli ja arvostus myös suomalaisia pienyrityksiä kohtaan. Erilaisuuden rakastaminen olipa kyseessä asiakas tai työntekijä. Jatkuva kannustaminen ja rohkaiseva ilmapiiri. Halu sitouttaa työntekijöitä. Työn tekemisen mielekkyyden ja työn imun ymmärrys, homma hoidetaan hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa, eikä se hymy ole todellakaan väkinäistä. Rohkea edelläkävijyys, luomme trendejä ja tuomme uutuuksia, siinä ohessa luontevasti puolustamme ihmisoikeuksia ja jokaisen oikeutta hyvään ravintoon ja elinvoimaisempaan elämään.
 • Ruohonjuuresta tykätään työpaikkana ja se näkyy ja kuuluu asiakkaille isona wow:na!
 • Meillä ei tarvitse hengittää niskaan ja porukka toimii oma-aloitteisesti ja aina asiakkaan parhaaksi.

Arto Ranta-aho

Kirjoittaja on Ruohonjuuren toimitusjohtaja, joka uskoo siihen että innostunut ihminen palvelee paremmin.  Haluamme olla mukana monessa hyvää tekevässä asiassa ja haluamme olla mukana myös Pelolla johtaminen on perseestä -kampanjassa. Aidosti uskon, että pelolla johtaminen ei johda mihinkään. Kirkkailla periaatteilla saadaan kaikille yhteinen näkemys niistä asioista, mitä halutaan edistää. Positiivisuudella pystymme kitkemään tällaiset käytännöt pois työelämästä. Hyvä johtaminen on edellytys sille, että myös työyhteisö toimii ilolla.

Kirjoittaja

,