fbpx

Work goes happy

Blogit

Tule mukaan muuttumaan

Useimmissa työorganisaatioissa toteutetaan tänäkin vuonna jokin organisaatiomuutos. Monen meistä yksityiselämässäkin muutos myllertää. Yhteisvaikutus voi viedä voimat tai sitten ei. Tulevaa on vaikea ennustaa. Muutos on luonnollinen osa elämää ja työtä, mutta vauhti välillä huimaa. Sumuun ei kannata ajaa kaasu pohjassa, jarruakin tarvitaan. Taustapeiliinkin kannattaa katsoa.

Kunpa olisi hieman enemmän pysyvyyttä, jatkuvuutta, turvallisuutta, että voisi keskittyä oleelliseen, luottaa, iloita, nähdä työnsä tulokset. Muutos jännittää, mutta toisaalta ajatus paremmasta houkuttaa. Pelolla ja varauksellisuudella on elämää suojaava tarkoitus. On viisasta suhtautua epäillen muutokseen, josta ei tiedä tarpeeksi.

Millainen on minun muutoskuntoni? Olenko valmis kohtaamaan tulevan, kokeilemaan uusia työn tekemisen tapoja, ottamaan vastuuta uuden yhteisön rakentamisesta, sietämään keskeneräisyyttä, luopumaan tutuista rutiineista, kuuntelemaan, kysymään ja ideoimaan?

Millainen on työorganisaationi muutoskunto? Onko luottamusta tarpeeksi? Kykenemmekö avoimeen ja arvostavaan vuorovaikutukseen? Siedämmekö erilaisuutta, pystymmekö ratkaisemaan ristiriidat? Saammeko tarpeeksi ja ajoissa tietoa muutoksesta? Pääsemmekö vaikuttamaan muutoksen suuntaan ja sisältöön? Onko esimies helposti tavoitettavissa? Sallitaanko tunteiden tuuletus tutussa porukassa? Ymmärrämmekö, miksi organisaatiomme on olemassa ja mitä on tarkoitus saada aikaan? Onko meillä osaamista, joka kattaa nykypäivän, mutta myös huomisen tarpeet? Tunnemmeko historiamme? Olemmeko valmiita muuttamaan ja muuttumaan? Menestys alkaa tavulla me!

Kirjoittaja Päivi Rauramo on Työturvallisuuskeskuksen (TTK) asiantuntija, vastuualueina palveluryhmä, yksityiset palvelualat, työhyvinvointi – Hän puhuu muutoksessa elämisen taidoista TTK:n Parempi työ -workshopissa Work goes happy -työhyvinvointitapahtumassa 1.4.2014 Helsinki, Wanha Satama.

Lisätietoa:

Work goes happy -työhyvinvointitapahtuma 1.4.2014 Helsinki, Wanha Satama

TTK Parempi työ -workshop (tila 104) klo 10–11: Muutoksessa elämisen taidot, TTK:n asiantuntija Päivi Rauramo

Työhyvinvointi muutostilanteissa -julkaisu, Päivi Rauramo, TTK 2013

http://www.ttk.fi/julkaisut/julkaisut_julkaisuvuoden_mukaan?C=1172&product_id=420

Kuva: Sami Kulju

TTK Työhyvinvointi Facebook

Tykkää, kommentoi, jaa verkostollesi

Kirjoittaja

,