fbpx

Work goes happy

Blogit

Presidenttiehdokas Eva Biaudet

Suomessa aletaan pikkuhiljaa kantamaan enemmän huolta myös psyykkisestä työhyvinvoinnista. Se on mahtava asia. Ihminen on kokonaisuus ja työn ja perheen yhteensovittamisen onnistuminen on edellytys  myös paremmalle työn tuottavuudelle.

Työn mielekkyys ja työssä viihtyminen parantaa tuottavuutta ja on menestystekijä kaikille yrityksille ja organisaatioille. Ihmiset ovat tärkein voimavaramme.
Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan taloudellisten edellytysten säilymisen kannalta on tärkeää että sekä nuoret että vanhat viihtyvät työssään ja jaksavat eläkeikään saakka. Ja kyse ei tietenkään ole vain taloudesta. On surullista, että maassamme on ihmisiä jotka eivät voi syystä tai toisesta osallistua työelämään. Se on tärkeää jokaisen hyvinvoinnille, että on osa yhteiskuntaa ja, että saa tehdä mielekästä työtä.
Työn ja perheen yhteensovittaminen edellyttää joustavuutta työpaikoilla ja erilaisia työn järjestämisen mallien kokeilua. Myös vanhenevasta väestöstä huolehtiminen edellyttää yhteensovittamista. Hyvä johtaminen huomioi yksilöiden vahvuudet ja jokaisen voimavarat ja kannustaa alaisia vaikuttamaan, olemaan  aloitteellisia ja työssä oppimiseen. Mielekäs työ ja kokemus osallisuudesta parantaa työssä jaksamista.
On puhuttu paljon eläkeiän nostamisesta. Tärkeintä olisi kuitenkin ehkäistä ennenaikainen eläköityminen ja työkyvyttömyys. Työelämän uudistaminen , eri työntekomallien kokeileminen sekä elämänkaaren huomioiminen voisi turvata sen, että sekä nuoret että  vanhat viihtyisivät työssään. Jos koko työura on mielekäs, jaksamme pidempään, ja eläkeikä nousee luonnollisesti.
Eva Biaudet

Kirjoittaja

,