fbpx

Work goes happy

Blogit

PIDÄ KIINNI ARVOISTASI JA UNELMISTASI – MYÖS TYÖELÄMÄSSÄ

Viime kesänä hoitovapaani lähestyessä loppuaan ja töihinpaluun kolkuttaessa ovella aloin pohtia elämän suuria kysymyksiä. Mitä haluan olla isona? Mitkä asiat ja ketkä ihmiset antavat elämässäni energiaa, mitkä ja ketkä vievät sitä? Jos minä olisin yritys, millaiset arvot sillä olisi?

Päätin kirjoittaa paperille viisi arvopohjaista unelmaa, joita kohti haluaisin elämässäni mennä. Kesän vaihtuessa syksyksi huomasin, ettei arvomaailmani kohtaa silloisella työpaikalla vallitsevien arvojen kanssa. Vilkaisin rypistynyttä unelma-lappuani ja totesin, ettei jäämiseen riitä hyvät työkaverit työpaikalla.

Lähdin pois ja hyppäsin vapaapudotukseen. Vietin enemmän aikaa pienen poikani kanssa, tapasin ystäviäni, treenasin, saunoin vaikka keskellä päivää, matkustin vanhempieni kanssa (kyllä, se on mahdollista myös 35-vuotiaana!), luin kirjoja, seurasin HR-alan trendejä, kokkailin ravintopitoista ruokaa, kuuntelin musiikkia ja nukuin pitkiä yöunia. Tein asioita, jotka antoivat energiaa, niiden ihmisten kanssa, jotka ovat tärkeitä ja voimaannuttavat.

Mitä tapahtui vuoden lähentyessä loppuaan? Minulle tarjottiin HR-johtajan työtä Edenred Finlandissa. Yritys, jonka viisi arvoa tuntuvat kuin omiltani. Yritys, joka toimii työhyvinvoinnin alalla missionaan huolehtia siitä, että jokainen työntekijä söisi ravitsevia lounaita joka päivä ja virkistäisi kehoaan ja mieltään kulttuuri- ja urheiluharrastuksien parissa. Tunnen olevani yrityksessä, jonka arvomaailma vastaa omaani. Tunnen työni merkitykselliseksi ja olevani osa isompaa kokonaisuutta. Samalla huomaan, että voin vetää yhden unelman paperilapustani yli.

Kannustan Sinua istumaan alas, pohtimaan ja kirjaamaan ylös arvojasi ja toisaalta unelmiasi. Tarkastele, miten nämä näkyvät nykyisessä työssäsi ja elämässäsi. Minkä verran kanavoit aikaa Sinulle tärkeille asioille joka ikinen päivä? Havainnoi ja tee analyysin pohjalta käytännön valintoja. Ole rohkea. Uskalla unelmoida enemmän.

Saara Tikkanen, head of HR, Edenred Finland Oy

Kirjoittaja

,