fbpx

Work goes happy

Blogit

Neurocoaching – eroon stressioireista alta aikayksikön – jopa ennen kuin ne alkavat vaivata!

Oletko väsynyt jatkuvaan kiireeseen ja stressin tuntuun? Varmaan useimmat meistä nyky työelämässä toimivista työntekijöistä kokee joskus niin. Tahti on muuttunut ja digitalisaatio ei anna armoa: aivoiltamme vaaditaan yhä enemmän.

Alituinen kiire, stressi ja palautumisen puute vaivaa monia. Keho ja mieli eivät yksinkertaisesti ehdi palautua edellisestä työpäivästä, kun seuraava jo alkaa. Tämä johtaa usein univaikeuksiin, murehtimiseen ja voimattomuuden kokemukseen. Pitkällä tähtäimellä se voi johtaa työuupumukseen.

Nämä ongelmat voivat toki olla merkkejä siitä, että kuormitus on määrällisesti liian suurta, mutta joskus kyse on myös mielen toiminnasta ja taipumuksesta juuttua huoliajatuksiin. Tällöin elämä alkaa tuntua suorittamiselta.

Näihin mielen – ja aivojen – taipumuksiin voimme vaikuttaa neurocoachingilla.

Neurocoaching yhdistää aivotutkimukseen perustuvan valmennusmenetelmän neurofeedbackin sekä mielentaitojen harjoittelun.

Neurofeedbackia on käytetty vuosikymmeniä erilaisten aivojen sähköisen toiminnan ongelmatilanteiden hoidossa, ja viime vuosina sen hyödyntäminen erityisesti työelämä- sekä huippu-urheiluvalmennuksessa on lisääntynyt merkittävästi. Neurofeedback perustuu aivojen muovautuvuuteen eli neuroplastisiteettiin. Siinä mitataan aivosähkökäyrää ja annetaan aivoille suoraa palautetta omasta aktiivisuudestaan. Aivot oppivat jokaisella valmennuskerralla parantamaan itsesäätelyään.

Mitä neurocoaching-sessiossa oikein tapahtuu?

Alkuhaastattelun jälkeen päähäsi asetetaan 3-5 EEG-elektrodia, joilla mitataan aivosähkökäyrää. Aivoja palkitaan digitaalisesti TV-kuvan, äänten ja värinäpalautteen avulla toivotunlaisesta aktiviteetista. Palaute on siis EEG-ohjattua.

Mielenkiintoinen menetelmä: sinä katsot TV-ruutua, heittäydyt flow-tilaan ja vähitellen aivosi oppivat tuottamaan itsekin tuota flow-tilaa halutessasi. Voiko tämä olla totta? Katso alla olevat lyhentämättömästi aidot palautteet tyytyväisiltä asiakkailtamme.

Kokemuksemme mukaan valtaosa asiakkaista huomaa valmennuksen vaikutukset uneen jopa 1-5 hoitokerran jälkeen. Stressin tunne helpottaa myös useimmilla merkittävästi jo valmennuksen alkuvaiheessa. Valmennusohjelman edistyessä pidemmälle kohenee keskittyminen ja päiväaikainen stressin tunne helpottaa.

Referenssejä asiakkailtamme:

Nukuin ensimmäiset kunnon yöunet yli 10 vuoteen jo intensiivijakson aikana. Suosittelen lämpimästi jokaiselle itsestään enemmän irti haluavalle.

Juhana Niku-Paavola

yritysjohtaja, aktiiviurheilija

Saan nykyisin harjoittelusta paljon enemmän irti.Ainakin omalla kohdallani neurofeedback on osa valmennustani jatkossa ja näin pitäisi mielestäni olla kaikilla huippu-urheilijoilla.

Hanna Skyttä

Fitnessin 3 x Maailmanmestari 2018

Marja Vihervaara, Neurocoaching

Neurocoaching on mukana #Wgh19 tapahtumassa 26.3 Oopperatalolla. Löydät heidät osastolta nr. 22.

Kirjoittaja

Marja Vihervaara, Neurocoaching