fbpx

Work goes happy

Blogit

Menettämisen pelko pois

Tiedätkö ne kylmät väreet, kun työntekijän kanssa löytyy yhteisen keskustelun kautta uusia, nerokkaita ja uuden hehkuvia ratkaisuja työhön. Se tapahtuu, kun oivallus tapahtuu täydellisessä synkassa ja draivi saa uuden vaihteen päälle.  Minulle se on raakaa, laimentamatonta, puhdasta työniloa!

Duunissa ideointi on osa arkipäivää, polttoainetta joka pitää porukan liikkeessä, myös minut. Innostun siitä, joka kerta kun kohdatessani työntekijän, fiilistä ja uusia asioita jaetaan yhteisesti ja monella tavalla. Taito kuin taito tuotuna yhteiseen kenttään, on korvaamaton – yhteen ynnättynä ne luovat valtavan resurssin!

Minä sparraan porukkaa ajattelemaan boksin ulkopuolelle ja minua sparraa esimerkiksi espanjan kielen taidoissani natiivina espanjaa puhuva työntekijämme.  Jokainen hetki on mahdollisuus – ihan todellisesti – kehittyä ja mennä eteenpäin taidoissa, osaamisessa ja oman/yhteisen potentiaalin ymmärtämisessä. Fiilis työhön ja yritysjohtajalle tärkeät näköalat nousee juuri näistä kohtaamisista!

Mielestäni on todella tärkeää ymmärtää oman organisaation ihmiset ja se mikä sytyttää ja pitää liekkiä yllä. Meillä on Ruohonjuuressa todella paljon kehittymiseen orientoitunutta porukkaa ja tämä näkyy myös pyynnöissä opiskella työn ohessa ja opintovapaissa. Arvot on myös perheessä ja henkilökohtaisessa seikkailussa – halutaan lähteä maailmalle rikastamaan kokemuksia tai tehdään perhe, panostetaan kotiin. Minusta kysymys kuuluukin, että jos työnantaja haluaa edistää kehittämistä ja ideoivaa, innostavaa työtä, onko mitenkään johdonmukaista torpata ihmisen yksilölliseen kehittymiseen liittyvät haaveet, suunnitelmat ja iso henkinen ja taloudellinen panostus, jonka hän on valmis tekemään. Juuri tämä kertoo tärkeää asiaa – ihmiset johtavat itseään ja elämäänsä.  Sehän on se taito, jota me arvostamme! Sitä haemme ja tuemme tässä yrityksessä. Siinä on tämän päivän työelämän ydintä ja voimaa!

Menettämisen pelko pois – Ruohonjuuri  joustaa ja myötäelää työntekijöidensä iloissa ja suruissa, kamppailuissa ja voitoissa kokemuksen tuomalla varmuudella. Käytäntö kertoo parasta tarinaa, me päästämme Ruohonjuureen sitoutuneen, osaavan työntekijän lentämään ja näin on, että hän palaa takaisin virtaa täynnä! Toisin sanoen Ruohonjuuren ja ylipäätään työn hyvä fiilis, rakentuu siitä, kun työntekijä (ts. kehittyvä ihminen) elää hyvää, uteliasta elämää  ja voi hyvin tässä huikeassa mahdollisuuksien maailmassa. Näin myös Ruohonjuuri menestyy –  minä ja jokainen meistä. Toimimme niin kuin visiomme, me ”Rohkeat Edelläkävijät”!  

Kirjoittaja on Arto Ranta-aho, Ruohonjuuren toimitusjohtaja

Kirjoittaja

,