fbpx

Work goes happy

Blogit

LaaS tukee itseohjautuvuuden rakentamisessa — asteittain ja ketterästi

Itseohjautuvuus, itsensä johtaminen, palveleva johtaminen, monikollinen johtaminen. Viime vuoden kestopuheenaihe oli ainakin se, onko itsensä johtaminen sittenkään hyvästä yrityksille ja organisaatioille, tai mitä se vaatii onnistuakseen. Siitä suurin osa tuntuu olevan yhtä mieltä, että itseohjautuvat tiimit tarvitsevat yhä johtamista — tosin erilaista kuin aiemmin. Esimiehiltä  vaaditaan siis uusia taitoja, eikä työntekijöiden itseohjautuvuus ei synny tyhjästä.

Kuka lohduttaisi johtajaa?

Mistä sitten löytyisi apu itseohjautuvuuden juurruttamiseen ja oman roolin muokkaamiseen? LaaS-alusta on työkalu, joka vastaa tähän tarpeeseen sekä työntekijöiden että esimiesten näkökulmasta. LaaS:in kautta nykyinen yrityksessä työntekijöille tarjottava tuki on helppo tuotteistaa palveluiksi, joita voi tilata ja arvioida kuin verkkokaupassa ikään. Alustan avulla myös uusien palveluiden lanseeraus ja kokeilu on mahdollista toteuttaa paljon aiempaa nopeammin. Näin päästään vähitellen arvailuperusteisesta tarveperusteiseen, palvelevaan johtajuuteen.

Laadukkaampia ja merkityksellisempiä kehityskeskusteluja

LaaS:in kytkeminen osaksi kehityskeskusteluja mahdollistaa siirtymisen tiheämmin toistuviin valmennuskeskusteluihin. Työntekijät saavat LaaS:ista apua itsereflektointiin, jolloin he pystyvät todennäköisemmin sanoittamaan omat kehittymistarpeensa tai kertomaan mistä kenkä puristaa tiimin kesken. Työntekijä voi sen jälkeen pohtia yhdessä esimiehen kanssa, mitkä yrityksen palveluista sopisivat parhaiten tilanteen korjaamiseen, osaamisvajeen paikkaamiseen tai ainakin muutoksen käynnistämiseen. Seuraavassa tapaamisessa voidaan seurata edistymistä sekä sitä, kuinka palvelut vastasivat työntekijän tarpeisiin. Saadun palautteen perusteella palveluita ja organisaation prosesseja voidaan kehittää aina yhä paremmiksi.

Räätälöityä tukea yksilöllisiin tavoitteisiin

Harva odottaa muutoshankkeilta pikavoittoja, eikä LaaS:kaan tarjoa oikotietä onneen. Sen sijaan se on hyödyllinen, jopa välttämätön apuväline muutoksen aikaansaamiseksi ja todentamiseksi. LaaS sparraa yksilöitä ja tiimejä juuri siinä tahdissa kuin he ovat valmiita.

Tule tapaamaan meitä Work goes happyn messuosastolla nro 19 niin jutellaan tarkemmin siitä olisiko LaaS hyödyllinen työkalu myös teidän muutostavoitteidenne saavuttamisessa.

Kirjoittaja: Antti Eronen Business Owner, Vincit LaaS

Kirjoittaja

Antti Eronen, Business Owner, Vincit LaaS