fbpx

Work goes happy

Blogit

Kuusi minuuttia parempaan terveyteen

Tutkimuksissa on toistuvasti todettu jo muutaman minuutin kestoisen, päivittäisen liikunnan vähentävän tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja sekä pienentävän ennenaikaisen kuoleman riskiä. Vahvoja yhteyksiä on kyetty osoittamaan myös liikunnan sekä mielenterveyden välillä.

Tutkijoiden mukaan lajivalintaa olennaisempaa näyttäisi olevan se, mitä kehossa tapahtuu: sykkeen tulisi kohota ja lihasten tulisi työskennellä niille ominaisella tavalla; supistuen ja rentoutuen rytmisesti vuorotahtiin, hetkittäin jopa kohtuullisen kuormittavasti.

Valitse vapaasti: hyötyliikunta, taukoliikunta tai kuntoliikunta!

Taukoliikunnan etuna on se, että työssä esiintyvää kuormitusta tai kuormittamattomuutta säännöllisesti ja aktiivisesti jo työpäivän aikana katkaisemalla ennaltaehkäistään myös työperäisten oireiden kehittymistä.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet myös sen, että työperäisen kuormituksen terveyshaittoja on vaikea hallita pelkästään vapaa-ajan liikuntaa lisäämällä. Olennaista onkin nimenomaan työpäivän aikana tapahtuva kuormituksen tauottaminen, kehon aktivoiminen tai rentouttaminen – työn kuormitustekijöiden luonteesta riippuen. Näin kuormitustekijät eivät pääse kumuloitumaan liian raskaaksi taakaksi, jonka purkamiseen ei työpäivän jälkeinen aika enää riitäkään.

Miksi et siis hengittelisi, venyttelisi ja kurottelisi, ehkä jopa punnertaisi tai hyppelisi terveyshaittoja loitommalle pari kertaa työpäivän aikana?

Tällä saattaa olla kauaskantoisempia vaikutuksia kuin arvaatkaan!

Smart Break haluaa parantaa suomalaista työelämää ja työhyvinvointia. Se on enemmän kuin taukoliikuntasovellus, Smart Break on hyvinvointifilosofia. Perusajatuksemme on, että työhyvinvointipanostusten pitää tuottaa tulosta ja parantaa työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia – vaatimatta työntekijöiltä lisää aikaa, jaksamista tai tehoja.

Taukoliikunnan on oltava helposti saavutettava, vaivaton ja luonteva osa työpäivän rutiineja. Tavoitteena on luoda tapa, josta haluaa pitää kiinni. Alusta lähtien Smart Breakiin on kuulunut myös sosiaalisuus ja yhteisöllisyys: yksilön ja työyhteisön hyvinvointi kulkevat käsi kädessä.

Maria Finell, Smart Break -sisältöasiantuntija

Tutustu: www.smart-break.com 

Kirjoittaja

,