fbpx

Work goes happy

Blogit

KESKITTYMISKYKY KUIN KULTAKALALLA

 

Silmiini osui aamupalapöydässä parin vuoden takainen tutkimustulos, jonka mukaan ihmisen keskittymiskyky alittaa jo kultakalan vastaavan. Voi nykyihmispoloa! Olin vetää aamuiset chai lattet nenääni silkasta säälistä.Samalla hiipi paha aavistus otsalohkooni: olenko minäkin samanlainen?

Tarmokkaasti päätin, että tänään keskittymiskykyni mitta on maratoni ja suljen kaikki potentiaaliset häiriötekijät väitöskirjan kirjoittamisen tieltä. Päätöksen tekemiseen taisi vierähtää se kahdeksan sekuntia, sillä jo lipsahti sormeni klikkaamaan hiirtä Twitter-ikonin kohdalla. Samalla vaivalla oli hyvä tarkistaa myös Instagram ja Facebook.

Seuraavaksi muistin, että muistiinpanojeni kirjauksia on tekemättä. Ja kun makuun kerran pääsin, totesin, että tuskin sähköpostien vilkaisukaan mikään sen suurempi synti olisi. Siellä viipyillessäni huomasin asiakkaan, johon en ole ollut pitkään aikaan yhteydessä. Laitoin viestiä ja hän vastasikin heti. Toinen kultakala, käväisi mielessäni. Kuinka ollakaan löytyi myös businesskumppani, jonka kanssa treffien sopiminen oli jäänyt kesken. Ja kappas, Twitter oli alkanut laulaa taas viestien iloista sävelmää. Puhelin soi ja juttelin aikani. Messenger kilahti ja vastasin viestiin. Ehdin tämän bloginkin kirjoittaa ennen kuin pääsin itse asiaan.

Mitä minä ja muut kultakalat voivat tästä oppia? Keskittymistä pitää treenata. Kun haluan tehdä jotain tärkeää, suljen kaikki vehkeet, millä estän häiritsevät kilahdukset ja keskityn käyttämään täysin varaamani ajan asiaani.

Toinen eläinkunnan edustaja tämän päivän työelämästä on työelämän harakka, joka ponnahtaa jokaisen kiiltävän perään. Aloitetaan yhtä  asiaa ja ennen kuin tuo on viety loppuun aloitetaan yhtä innoissaan seuraavaa. Kaikki kiiltävä kiinnostaa ja kaikki halutaan saada yhtäaikaa aikaan.

Mutta miten siinä käy.

Kun harakka yrittää napata kaikkia kiiltäviä yhtä aikaa, saattaa hän jäädä vailla ensimmäistäkään.

Kirjoittajina ovat Maarika Maury ja Jaana Tuomila Kissconsultig oy: n johtoryhmäläiset, jotka haluavat kitkeä kiirettä työpaikoilta

Kirjoittajat ovat kirjoittaneet kirjan Hoppu on hanurista, joka julkistetaan 6.3. Piiroisen show roomissa kello 14. www.kissconsultig.fi ilmoittaudu julkaistukseen maarika@kissconsulting.fi, kirjaa saatavilla myös Work Goes happy tapahtumassa.

Kirjoittaja

,