fbpx

Work goes happy

Blogit

JOKAINEN VAIKUTTAA TYÖPAIKALLA TYÖHYVINVOINTIIN JA TUOTTAVUUTEEN

Työhyvinvointi on yrityksen ja organisaation menestystekijä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että strategisen hyvinvoinnin johtamisella vaikutetaan työn tuottavuuteen. Tämän tiedon pitää herättää viimeistään nyt meidät kaikki. Ei riitä, että vain oivallamme hyvinvoinnin tärkeyden, meidän pitää ryhtyä jokaisessa työpaikassa systemaattiseen kehittämiseen.

Työhyvinvointi ei synny pelkistä tyhy-päivistä. Se syntyy hyvästä johtamisesta, osaamisesta. motivaatiosta, innostumisesta ja ilmapiiristä, jossa työtä tehdään. Sitä kautta paranee työn tehokkuus ja tuottavuus.

Ensin pitää havahtua tilanteeseen. Miten hyvinvointi meillä tukee liiketoimintaa tai organisaation tavoitteita, ja mitä pitää tehdä sen parantamiseksi. Johto vastaa strategiasta, esimiehet johtamisen laadusta ja työntekijät oman osaamisen ylläpidosta, työkyvystä ja motivaatiosta.

Näihin talkoisiin tarvitaan jokaikinen työpaikalla. Kaikkien pitää havahtua siihen, että omalla toiminnallamme vaikutamme joko positiivisesti tai negatiivisesti ympäristöömme ja organisaatioomme. Enää ei kannata pohtia, mitä joku toinen jätti tekemättä, tai mitä muiden pitäisi tehdä. Jokainen voi aloittaa hyvää muutosta omassa työympäristössään.

Suunnan muutos lähtee siitä, että aletaan tekemään jotain eri tavalla kuin ennen.  Mieti, mitä sinä voit tehdä jo heti tänään. Aloita itsestäsi se muutos, jonka toivot näkeväsi työpaikalla.  Voit aloittaa vaikkapa toisten arvostamisen lisäämisestä, sillä arvostava työyhteisö on kehittämisen tukijalka.

Olet sitten johtaja, esimies, asiantuntija tai työntekijä, altistu työhyvinvointitartunnalle. Käynnistä työhyvinvointivyöry työpaikalla. Ole luomassa työelämää, jossa osataan, innostutaan ja onnistutaan yhdessä!

Seija Milicevic, Työhyvinvoinnin johtamiseen ja kehittämiseen perehtynyt valmentaja, yrittäjä, WorkBest Oy

 

Kirjoittaja

,