fbpx

Work goes happy

Blogit

Hyvinvointia luonnosta – lumoudu yksinkertaisuudesta!

Elämme jatkuvien muutosten ja paineiden keskellä ja joudumme välillä sopeutumaan oman elämämme kannalta suuriin myllerryksiin ja menetyksiin. Suorittamisen, kiireen ja tietotulvan seurausta on uupuminen;  jatkuvien muutosten seurausta epävarmuus ja pelko. Meistä monen mielen täyttää suru ja häpeä – mutta niitä ei saisi näyttää. Mikä neuvoksi?

Tärkeimmät asiat elämässä ovat hyvin yksinkertaisia. Yksinkertaisia niin kuin luontokin on yksinkertainen: luonto vain on, eikä sen tarvitse ponnistella mitenkään. Tämän saman rauhoittuneen tilan voi meistä jokainen saavuttaa ollessaan vahvasti yhteydessä luontoon: luonnossa kaikki on hyvin, vaikka elämässä ei aina olisi.

Elämässä selviytyäksemme meidän täytyy olla yhtä aikaa lujia kuin kivi ja pehmeitä kuin hienoin hiekka – joka sekin on muodostunut kovasta kivestä ja kalliosta pitkien aikojen kuluessa. Omalla vaatimattomalla tavallaan luonto hoitaa ihmistä ja puhuu meille yksinkertaisuuden kieltä: sanatonta viestintää, joka on kaikkein luotettavin ja tärkein viestintämuoto myös meidän ihmisten välillä – kaikesta viestintätekniikasta riippumatta.

Ihmisen perusolemus ei ole muuttunut vähääkään näiden vuosikymmenien ja muutaman vuosisadan aikana, jolloin suurin taloudellinen ja yhteiskunnallinen muutos on tapahtunut. Yhä edelleen kaipaamme pohjimmaltamme aivan samoja asioita elämämme perustaksi kuin isovanhempamme. Luontoyhteyttä vahvistamalla omalla tavallaan voi jokainen meistä saada lisää iloa ja voimaa.  Luonnossa rauhoittuminen auttaa löytämään ikiomat voimavarat ja vahvuudet myös työhön!

Helena Nuutinen

FM, Logonomi, Lehtori evp.

Kalevan Nainen

Luontoyhteysohjaaja, Hiljaisuuden retriitin ohjaaja

Mielenkieli

helena.nuutinen@mielenkieli.com

www.mielenkieli.com

www.facebook.com/Mielenkieli

Kirjoittaja

,