fbpx

Work goes happy

Susanna Lukkarinen

Tilaa Asiantuntija

Susanna Lukkarinen

Susanna Lukkarinen on laulaja, pianisti, laulupedagogi ja joogaopettaja. Koulutukseltaan hän on musiikin maisteri ja RYT200 Flow-joogaopettaja. Susanna on vaikuttanut Suomen musiikkimaailmassa jo pitkään eri yhtyeissä ja sooloartistina.

Hän on myös yksi suositun lauluyhtye Club For Fiven perustajajäsenistä ja toimi kokoonpanossa laulajana, säveltäjänä ja sovittajana vuosina 2000-2022.

Susanna on kehittänyt äänenhuoltoa ja joogaa yhdistävän workshopin joka soveltuu esimerkiksi TyHy -päivien yhteyteen, tai työpaikalle työhyvinvoinnin lisäämiseksi. Workhsop on osallistava ja ryhmäkoko maksimissaan 20henk. Susannalla on myös pitkä kokemus musiikin tuottamisesta yritysten tapahtumiin ja juhliin.

Kiinnostuitko asiantuntijasta?

Pyydä tarjous tapahtumaasi.

Pyydä tarjous

Meillä kaikilla on oma uniikki äänemme, vähän niin kuin sormenjälki. Kenelläkään toisella ei ole juuri samanlaista kuin sinulla. Äänivärähtelymme avulla voimme vaikuttaa myös mieleemme, vapauttaa tunnetiloja ja mielen lukkoja. Omaa ääntä kannattaa siis vaalia, siitä kannattaa nauttia ja pitää hyvää huolta!

Hengitys ja ääni vie meidät tiedostamattomasta tietoisuuteen ja on silta mielen ja kehon välillä. Syntyessämme liikkeen ja äänen yhteys on yksi alkukantaisista perustoiminnoistamme. Jostain syystä tämä yhteys kuitenkin usein katoaa kasvaessamme aikuisiksi.

Voisimmeko löytää tämän yhteyden uudestaan? Saisimmeko vapautettua kehomme tuntemaan äänen värähtelyt kehon eri osissa? Mitä jos oman äänen käyttäminen virkistäisi ja toisi kehoomme uutta energiaa? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia workshopin aikana. Tutustumme myös äänen anatomiaan ja fysiologiaan ja opimme erilaisia keinoja pitää äänestämme hyvää huolta, jotta se ei väsy. Teemme kokemuksellisia harjoituksia mm.joogan sekä Embodied Voicework -metodin harjoitusten avulla.

Äänenhuolto ei ole tärkeää pelkästään laulajille. Monissa ammateissa äänen käyttö kuuluu päivittäiseen työnkuvaan. Opettajat, luennoitsijat, puheen pitäjät, myyjät, asiakaspalvelijat ja monet muut ammattilaiset käyttävät ääntään päivittäin. Jooga vaikuttaa kehoon, mieleen ja hengitykseen ja on tärkeää niin muusikolle kuin meille kaikille, jotka käytämme ääntä.

Workshopin jälkeen tiedät paljon enemmän äänestäsi ja kuinka liike ja ääni voi olla kehon hyvinvoinnin tukena ja huoltajana.