fbpx

Work goes happy

Anitta Ahonen

Tilaa Asiantuntija

Anitta Ahonen

Anitta on tamperelainen stand up –koomikko ja tehnyt pitkän uran naurattamisen parissa. Yli 2200 keikkaa takana. Vuodesta 2005 Anitta on naurattanut ihmisiä kokopäiväisenä koomikkona ja tutuksi ovat tulleet stand up –festivaalit ja –lavat, yritysjuhlat, yksityistilaisuudet, harjannostajaiset ja messuesiintymiset. Vuonna 2020 mukaan tulivat etäesiintymiset ja striimikeikat. Anitta teki Iso A ja pötypuhetta –nimisen 10 –osaisen radiosarjan yhteistyössä Studio Empiren kanssa ja ohjelma esitettiin syksyllä 2020 Radio Sunissa. Vuonna 2020 Anitta vieraili useissa podcasteissa.

Kiinnostuitko asiantuntijasta?

Pyydä tarjous tapahtumaasi.

Pyydä tarjous

Anitta Iso A Ahonen

Suoritin syksyllä 2019 Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon ja sain siitä uutta potkua esiintymiseen. Lopputyönä valmistin neljännen sooloesitykseni Iso A ja ylipainovoimaa Komediateatteriin Tampereelle. Yrittäjän ammattitutkinnon luoville aloille suoritin 2010.

Olen vetänyt yli 20 stand up -kurssia eri ikäisille ihmisille ja valmentanut tutkijoita tekemään humoristisia science slam-esityksiä Tampereen Kesäyliopistolla. Olen ollut kolumnistina Tampereen Viikko –nimisessä lehdessä. Olen esiintynyt Nelosen stand up –ohjelmassa kaikilla neljällä tuotantokaudella.

Ennen koomikon uraa työskentelin pitkään tietoliikennealalla viestinnän parissa ja viimeisin tehtäväni oli intranet-projektin vetäminen. Työelämä jätti uteliaisuuden ja suoritin työhyvinvointivalmentaja –koulutuksen 2008 Synergoksessa Marja-Liisa Mankan johdolla.

Minut valittiin vuonna 2018 Tampereen Kukkaislähettilääksi ja lopetinkin koko missi-instituution, joten olen viimeinen kukkaistyttö ja ylpeä tittelistäni.

Huumorini on ronskia ja välillä mustaa. Olen saanut lempinimen Tammelan Rivo-Riitta. Lavalla olen puhunut paljon etäomaishoitajuudesta ja iäkäs jo edesmennyt äitini sekä lievästi kehitysvammainen veljeni ovat päässeet tarinoihin mukaan. Sain 50-vuotislahjaksi vuonna 2014 kohdunrungon syövän, josta onneksi paranin. Syöpä on ollut myös vahvasti mukana esityksissäni ja olen kokenut tärkeäksi puhua gynekologiseen syöpään liittyvästä häpeästä.

21.1.2021 esiinnyin Noin viikon studion vieras-osiossa ja ratkaisin introverttien ongelmia.

Noin viikon studio linkki https://www.youtube.com/watch?v=vZLfGt9AlLA

Näyttelin myös Pirjo –sarjassa tv:ssä   https://areena.yle.fi/1-50393320

Huumori voimaannuttaa

  • Huumori vapauttaa energiaa
  • Huumori lisää yhteenkuuluvuutta
  • Huumori puhdistaa ilmaa
  • huumori helpottaa olotilaa
  • huumorista oksitosiinia
  • huumori auttaa jaksamaan
  • huumori osoittaa kipupisteet

Yhteishenki ja vuorovaikutus

  • Huumori voimavarana
  • Naurun voimalla
  • Luovuus ja keveys