fbpx

Work goes happy

Blogit

Annika Havaste : Aivot, vireys ja ravinto – voimmeko vaikuttaa itse?

Voimmeko vaikuttaa ravinnon keinoin pärjäämiseemme työelämässä? Entä aivojemme päättelykykyyn, mielialaan tai siihen, pysyvätkö aivot terveenä. Hyvä uutinen: kyllä voimme. Monet tekijät ravinnossamme vaikuttavat, mutta ei ole itsestään selvää että hyödylliset ruoka-aineet löytävät lautasellemme. On tiedettävä, mitä valita. Onneksi hyödyllisten ruoka-aineiden lisääminen omaan ruokavalioon hyödyttämään myös pääkoppaa on helppoa ja saattaa parantaa myös ruokavalion herkullisuutta.

Ruoka-aineiden lisäksi on käännettävä katse alemmaksi, suolistoon. Siellä elävät bakteerikaverimme vaikuttavat myös aivotoimintaamme, jopa tunteisiimme. Tämän ne tekevät hermoston ja kemiallisten viestiaineiden avulla. Voimme hoivata meille hyvää tekeviä suolistossa eleleviä bakteereitamme oikeanlaisella ravinnolla. Silloin saamme tukea immuniteetillemme, aivoillemme ja varmistamme että vatsan oireilu ei pilaa päiväämme. Pienet säädöt ruokavalioon voivat tehdä ison eron oloon niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Yksi asia, josta suolistobakteerit erityisesti pitävät, ovat kuidut, marjat ja vihannekset.Miten muutos ruokavaliossa saadaan tehtyä? Ja ennen kaikkea pidettyä? Se liittyy motivaatioon ja järjestelmällisyyteen. Asioita kannatta pohtia pintaa syvemmältä.

Kaikista näistä aiheista voit kuulla maksutta lisää Turun Work Goes Happy-tapahtumassa 17.11. Tule mukaan inspiroitumaan ja hyötymään FLT ravintovalmentaja Annika Havasteen vinkeistä aivojen ja suoliston terveyttä tukevasta ravinnosta.

Katso lavaohjelma ja worshop-aikataulu täältä:

http://bit.ly/1P1760U

Tässä myös linkki Annikan haastattelun podcast Radio Helsingissä aiheena ravinto, suolisto ja terveys

http://bit.ly/1Lxc2rY

 

Kirjoittaja

,