fbpx

Work goes happy

Blogit

Tekeekö tunneäly teillä tulosta vai tuhoa? Kari I. Mattila – Johtajuustaito.fi

Kari I. Mattila, Johtajuuden kehittäjä, Improving Your leadershis

 

Minä olen yrittäjänä ja johtajana elänyt myös pitkien päivien, negatiivisen stressin ja tuskan aikaa. Jos olet kokenut samaa ja haluat saada jotain parempaa, niin tässä sinulle vinkki kohti parempaa.

 

Onko sinun elämässäsi stressiä, väärin tehtyjä tehtäviä, puutteellista asiakaspalvelua tai yöhön venyviä työpäiviä? Taisteletko jatkuvasti myyntitavoitteiden tai asiakkaiden löytämisen kanssa? Noiden samojen ongelmien kanssa taistelevat tuhannet ihmiset Suomessa. Toisinkin voi olla! Minä olen saanut myös nauttia onnistumisista johtajana mutta myös ja erityisesti omien asiakkaitteni kohdalla. Muistat varmasti myös onnistumisen tunteita! Entä jos voisit saada onnistumisen ja riemun kokemuksia päivittäin?

 

Minä ainakin olen löytänyt itseni tilanteista, joissa on ainoalta oikealta ratkaisulta tuntunut selkeät käskyt, ohjeet. Ja sitten homma ei kuitenkaan ole toiminut. Ja saman ihmisen kanssa jonain toisena päivänä löytänyt itseni tilanteesta, jossa kaikki on mennyt upeasti, vaikka en ehtinytkään kunnolla häntä ohjeistaa.

 

Tunneälytaitojen hallinnan avulla sinä pystyt auttamaan muita onnistumaan. Ja heidän onnistumisensa on sinun organisaatiollesi parempaa tuottavuutta, asiakaspalvelua ja myyntiä. Samalla sinun oma stressisi ja työtaakkasi vähenee. Kyllä, tämä on ihan oikeasti mahdollista!

 

Muistat ehkä yrityksen nimeltä Kodak? Yrityksen johdossa ei nähty muutosta tarpeena, saati mahdollisuutena. Vaikka he ”löysivät” digitaalisen kuvauksen, he eivät osanneet lähteä muutokseen. Konkurssihakemus jätettiin tammikuussa 2012.

 

Tunneälytaitojen käytöllä voit välttää liiketoiminnan sudenkuopat. On kaksi tunneälytaitoa, jotka ovat ehdottomasti ylitse muiden; itsetuntemus ja kyky toimia toisenlaisten ihmisten kanssa.

 

Omat vahvuutensa ja itselle omaiset ajattelu- ja toimintamallit tunteva esimies rakentaa tulevaisuutensa. Hän saa henkilökohtaisia onnistumisia ja hän saa ihmiset ympärillään onnistumaan. Muistathan, että nro 8, nyt jo eläkkeellä, teki enemmän pisteitä kavereilleen kuin itselleen! Samalla hän menestyi myös taloudellisesti

 

Tunneälytaitojen kehittäminen lähtee nykytilanteen tunnistamisesta. Koska me aina katsomme maailmaa ja ihmisiä omien lasiemme lävitse, kannattaa apuna käyttää työkalua, joka oikeasti auttaa sinua näkemään ominaisuutesi suhteessa muihin. Työelämässä menestymisen kannalta tärkeisiin tunneälytaitoihin pääsee käsiksi mm. Emotions and Behaviours at Work (www.ebwonline.com) järjestelmällä. Voit myös kysyä lisää Suomen johtavalta EBW asiantuntijalta, kari@johtajuustaito.fi

 

  1. eräs asiakkaani aloitti organisaationsa kehitystyön 08/2015. Lähtötilanteessa oltiin budjetista jäljessä. Vuoden loppuun mennessä tilanne oli +12% ja ennuste vuodelle 2016 on +30%

Kirjoittaja

,