Work goes happy


WGH News

Work goes happy news 2/2019

Pienillä irtiotoilla lisää energiaa ja vähemmän stressiä


Helmikuun Moodmetric-tason vuorokausikeskiarvo 52 kertoo hieman kohonneesta määrästä stressiä verrattuna palautumiseen. Korkeita henkisen kuormituksen tasoja, MM-level 55 tai yli, koki helmikuussa moni. Kiirettä ja tekemistä on paljon, mieliala on siirtynyt hieman negatiivisempaan suuntaan tammikuuhun verrattuna. Uni on hieman levottomampaa kuin aiemmin, työasiat pyörivät mielessä tavallista enemmän.

Koulujen hiihtolomien vuoksi myös osa työssäkäyvistä on ollut vapaalla helmikuussa. Pitkät hiihtolenkit auringonpaisteessa vievät stressitasot laskuun, mutta kaikki eivät pääse hangille. Kun ulkona on loskaa ja jäätä, voivat päivät sisällä alakouluikäisten kanssa hermostuttaa. On hyvä muistaa, että pienetkin irtiotot oman rauhallisen ajan löytämiseksi vähentävät kuormitusta, ja loppupäivän jaksaa paremmin.

 


Fiilismittari

Helmikuussa on energiaa! Maanantai, tuo monesti kiireisin päivä töissä on fiilisten perusteella paras päivä. Se on tilastojen perusteella harvinaista. Positiiviset fiilikset ovat 1-2 % prosenttiyksikön kasvussa tammikuusta.

P.S. Päivä päivältä olemme lähempänä kevään päätapahtumaamme eli Work goes happy Helsinkiä. Tämä työelämän kehittämisen ykköstapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingin Oopperatalolla 26.3.2019. Ellet ole jo ilmoittautunut, voit tehdä sen täällä.

 

 

 


Kuukauden nosto: yrityksen voimavarakartoitukset

Energisoi työyhteisösi!  Liikuntatieteiden maisteri Tarja Koski-Sipilä (kuvassa) auttaa henkilöstöänne hyödyntämään oman potentiaalinsa ja optimoimaan vireystasonsa monipuolisten hyvinvointikartoitusten ja -palvelujen avulla, joita ovat mm.

  • elämäntapavalmennukset
  • kuntonalyysit
  • kankeuskatsastukset
  • Firstbeat Hyvinvointianalyysit
  • ryhmäliikuntatunnit
  • taukoliikunnan ohjaus

Muistathan, että hyvinvoiva työntekijä on myös tehokas!

Sopii erinomaisesti tykypäivän ohjelmaksi tai pidemmäksi henkilöstön hyvinvointiprojektiksi.

Lue lisää ja tilaa


Kuukauden uutuus: työmoraalikartoitus

Sitouta työntekijät aidosti! Miten henkilöstönne työmoraalikäsitykset näkyvät yrityksenne arjessa? Sen selvittämiseen tarjoamme teille uutta palveluamme eli työmoraalikartoitusta. Työmoraalikartoituksen on kehittänyt tietokirjailija, psykologian ja kasvatustieteen asiantuntija Hannu-Pekka ”HP” Sinervä (kuvassa), joka on menestyksekkäästi vienyt läpi lukemattomia työmoraalin kohentamisprosesseja erityyppisissä organisaatioissa.

Lue lisää ja tilaa


Kuukauden helmet – SOME

@Work goes happy | 6:50 1.2.2019 | Facebook
Ilmapiiri ei synny sanelemalla Työpaikan ilmapiiri on luonteeltaan pikemmin tunne kuin sapluuna. Viisitoista vuotta samassa yrityksessä on pitkä aika. Useaan kertaan Suomen parhaaksi työpaikaksi valitun Reaktor Innovationsin operatiivisen johtajan Jussi Siltasen mukaan töihin on joka vuosi ollut mukava tulla. […]

@Work goes happy | 7:20 9.2.2019 | Facebook
Hyvissä työpaikoissa kollegoita kehutaan – julkisesti ja järjestelmällisesti Onko teidän työpaikalla tällaista? Koti Puhtaaksi -yhtiön siistijät syövät joka kuussa aamupalaa yhdessä johdon kanssa. Aamupalan lomassa he käyvät läpi kehityskohteita: mikä on pielessä ja mitä sille pitäisi tehdä. […]

@Work goes happy | 20:49 20.2.2019 | Twitter
@katrisaarikivi kolumni: Kuka opettaisi hoivaorganisaatioille etiikkaa?

@Work goes happy | 21:19 21.2.2019 | Twitter
@minnahuoti : Suuren osan ajasta ihminen voi itse valita, mihin ajatuskapasiteettiaan käyttää. Aivot muovautuvat. […]

 


Kuukauden podcast

Miltä työelämän muutos näyttää työhyvinvoinnin ja työkykyjohtamisen kannalta? #Wgh19-haastattelussa Ilmarisen palvelujohtaja Kati Huoponen.

 

 

 

 


Work goes happy news 1/2019

Uusi vuosi, uusi mittaristo. Tammikuun tilasto stressin ja palautumisen välisestä tasapainosta tehtiin nyt ensimmäistä kertaa Moodmetric-älysormusten antamien tulosten perusteella. Älysormus antaa reaaliaikaista tietoa stressitasosta, vireystilasta, palautumisesta ja unesta, joten se myös mahdollistaa käyttäjälleen oikeiden, hyvinvointia tukevien valintojen tekemisen ”juuri nyt”.


Positiivisella stressillä kohti kevättä


Tammikuu alkaa maltillisissa vireystilan lukemissa. Vuorokausikeskiarvo 51 kertoo sopivasta määrästä stressiä palautumisen suhteen. 50 tai hieman alle on ideaali, mutta ei huolestuta vielä. Tunnelmat sijoittuvat nelikentässä oikealle eli kyseessä voi suurimmalla osalla olla innostuminen – positiivinen stressi.

Työpäivän arvo 68 on nelikentässä yläoikealla – vireystila on korkeahko, mutta positiivinen. Koko päivän arvo on samansuuruinen, mutta hieman vasemmalla. Kotona ja vapaa-ajalla saattaa olla kuormittavia tekijöitä, jotka osittain koetaan myös negatiivisena stressinä. Esimerkiksi ruuhkavuosia elävät kokevat usein riittämättömyyden tunnetta.

Uni on pääosin levollista ja syvää, vaikka parannettavaa vielä jää – yön keskiarvo voisi olla hieman alempikin (nyt 21). Tällöin vuorokausikeskiarvo päätyisi helposti 50 tavoitteeseen

 


Fiilismittari

Tammikuussa ihmisten fiiliksissä näkyy pitkä talvi. On tilastollisesti harvinaista, että torstai on viikon negatiivisin päivä – ja myös aktiivisin päivä. Ehkä torstaina kaivataan jo viikonloppua? Perjantaina olo on jo parempi, ollaan voiton puolella, ja silloin on myös paras fiilis!

P.S. Päivä päivältä olemme lähempänä kevään päätapahtumaamme eli Work goes happy Helsinkiä. Tämä työelämän kehittämisen ykköstapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingin Oopperatalolla 26.3.2019. Ellet ole jo ilmoittautunut, voit tehdä sen täällä.

 

 

 


Kuukauden nosto

WGH19 -tapahtuman teemoina ovat ihminen – arvot – työelämä. Päälavan juontaja Jaana Villanen haastaa blogissaan kaikki mukaan kevään #workgoesvalues-kampanjaamme: arvot ovat yrityksen toiminnan suunnistuskartta tai ankkurit. Oletko mukana?

Lue blogi

 

 


Kuukauden helmet – SOME

@Workgoeshappy | 7:57 12.1.2019 Twitter
Negatiivinen asenne tekee sairaaksi. Kaikki tuntevat ihmisen, joka jatkuvasti valittaa, voivottelee ja pelkää pahinta. Nyt on tutkittu, että negatiiviset ihmiset sairastuvat muita helpommin.

@Workgoeshappy | 6:13 15.1.2019 Facebook
Vesi valuu aina alaspäin. Huono johtaminen ylhäällä johtaa huonoon johtamiseen keskitasolla ja huonoon työilmapiiriin alhaalla.

@Work goes happy | 6:57 19.1.2019 | Facebook
Mielen mustelmiin ei ole olemassa patenttiratkaisua Työuupumus itää aina kauan, mutta sen lopullinen ankaruus yllättää monet. Helsingin yliopistossa tutkijana työskentelevän Hanna Wassin pitkään jatkuneet uupumusoireet kärjistyivät viime keväänä. Samalla katosi ammatillinen itsetunto. […]


Kuukauden asiantuntija

Arto O. Salonen | Professori

Professori Arto O. Salonen on yksi tämän hetken terävimpiä ihmisyyden sanoittajia. Hän auttaa ymmärtämään käynnissä olevaa yhteiskunnallista murrosta kansalaisen, organisaation ja yhteiskunnan tasoilta.

Lue lisää