fbpx

Work goes happy

Blogit

Unelmieni työpäivä

Valtakunnallinen Unelmien työpäivä järjestetään jo kolmatta kertaa perjantaina 4.10. Teemapäivän järjestäjinä toimivat Work goes happy ja Yksi Elämä -terveystalkoot.

Päivän päätapahtuma, Work goes happy Tampere, järjestetään Varalan urheiluopistossa ja sen ohjelmaa voi seurata myös maksuttomassa webinaarissa.

Lisätietoja päivästä löydät osoitteista https://www.wgh.fi/tapahtuma/wgh-tampere-2019/ ja www.unelmientyopaiva.fi

Moni on kysynyt minulta, millainen on oma unelmien työpäiväni. Olen huomannut, että vastaan siihen eri tavoin eri päivinä ja erilaisissa tilanteissa.

Voi olla, että tähän vaikuttaa se, että yrittäjänä voin itse päättää miten päiväni tunnit kulutan. Siinä on hyvät ja haastavatkin puolensa, sillä yrittäjä elää lähes aina vapaa-ajan ja työn välimaastossa. Selvää rajaa niiden välillä ei ole.

Yhtä kaikki, yksi asia tätä miettiessäni nousee kerta toisensa jälkeen mieleeni, ja se on FLOW.

Pidän haasteista, sillä uskon, että haastamalla itseäni ja asettamalla tavoitteet mahdollisimman korkealle,minulla on mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. Oma FLOW:ni syntyykin usein tekemisen ja ennen kaikkea niistä seuraavien tulosten kautta. Pelkkä tekeminen ei riitä, vaan siitä pitää syntyä myös tuloksia.

Toivottujen tulosten saavuttaminen ruokkii parhaiten FLOW -tilani jatkumista. Toisaalta on niitä päiviä, ja hyvä niin, jolloin FLOW voi olla ihan pelkkää tavoitteetonta aivojen kuona-aineiden poistoa, vapaata ideointia ja usein myös erilaisten ja uusien asioiden tutkimista.

Minulla onkin välillä tapana ”hukkua” hyvään FLOW -tilaan ihan vain lukemalla muiden ajatuksia, kirjoituksia, tutkimuksia ja oivalluksia. Niistä löytyy aina jotain uusia näkökulmia. Ajatuksia avartavia.

Kolmantena, mutta ei vähiten tärkeänä päivieni parantajana, pidän kohtaamisia muiden ihmisten kanssa.

Hyvin usein käy niin, että hyvän keskustelun ja avartavien ajatusten vaihdon aikana, on mahdollista siirtyä vuorovaikutteiseen FLOW-tilaan, jossa ajankulun käsite katoaa ja joka saa olemaan totaalisesti läsnä.

Kaikkia näitä erilaisia FLOW -tiloja yhdistää entistä vahvemmin ja itselleni entistä tärkeämmäksi tullut kyky ja mahdollisuus olla läsnä.

Läsnäolo ei ole aina kovin helppoa, mutta onneksi sitäkin voi harjoitella ja kehittää ja se kannattaa, sillä kyky olla läsnä auttaa keskittymään olennaiseen.

Millainen on sinun unelmiesi työpäivä?

Jyri Kansikas
työhyvinvoinnin edistäjä, Work goes happy Oy

Kirjoittaja

Jyri Kansikas, toimitusjohtaja, Work goes happy Oy