fbpx

Work goes happy

Blogit

Mens sana in corpore sano – anna liikunnalle mahdollisuus

Liikunnasta ja sen hyödyistä kirjoitetaan paljon ja monesti nostetaan esille sen merkitys kansanterveydelle ja koko yhteiskunnalle. Tärkeitä ja isoja asioita.

Tosin itse en ole vielä tavannut ainuttakaan ”liikuntakipinän” saanutta, joka liikkuisi kesät talvet, hyvinä ja huonoina päivinä ”kansanterveyden” takia. Itselleni liikunta on ollut aina elämäntapa ja pidän sitä yhtä olennaisena osana elämääni kuin työtä, syömistä, nukkumista tai ajanviettoa ystävieni ja läheisteni kanssa.

Jokainen yllämainituista kohentaa OMAA hyvinvointiani, ja se on ainoa syy mikä liikuttaa minua.

Iän karttuessa olen löytänyt liikunnasta paljon ulottuvuuksia, jotka eivät ole lainkaan fyysisiä, vaan enemmänkin ”henkisiä” tai esimerkiksi luovuutta ruokkivia. ”Mens sana in corpore sano” on avautunut laajemmassa kuvassa. Sopivan rasituksen alla, ainakin oma mieleni, löytää tiukankin työpäivän jälkeen paremman tasapainon ajatuksilleni. Mittasuhteet ja prioriteetit löytävät oikeat paikkansa ja näin liikunnasta onkin tullut minulle mitä parhainta meditaatiota ja mindfulnessia.

Tämä on noussut entistä suuremmaksi motivaattoriksi siihen, että pyrin liikkumaan päivittäin.

Toki taustalla on aina myös se endorfiinipistos, jota liikunta itselleni saa aikaan. Ei ihan pikkujuttu sekään.

Olen monesti pysähtynyt analysoimaan sitä, miten tietyt ideat ovat löytäneet ratkaisunsa omassa mielessäni, ja kappas kummaa, niihin liittyy hyvin usein liikkuminen. Joskus se voi tapahtua rantakävelyllä, joskus hiihtoladulla ja joskus vaikka pyöräillessä. Ehkä omat aivosoluni kaipaavat liikettä toimiakseen paremmin, kuka tietää.

Nämäkin ajatukset, joita tähän nyt kirjoitan, syntyivät tänään pyöräillessäni lounastapaamiseen ja sieltä takaisin.

Tiedän, että monelle tämä voi kuulostaa aivan höpöhöpöltä, mutta tiedän myös lukuisia muita liikuntaa elämäntapanaan harrastavaa, jotka jakavat nämä ajatukseni.

Huomenna vietetään ”Unelmien liikuntapäivää”, johon toivoisin osallistuvan myös kaikkien teidän, jotka ette ole kokeneet tai koe liikuntaa kohtaan samoja tunteita ja intohimoa kuin minä.

Ei sen kansanterveyden takia, vaan juuri siksi, että toivoisin kaikille kanssakulkijoilleni niitä fyysisiä ja henkisiä hyvinvoinnin flow-hetkiä mitä liikkumisen ilo itselleni tuo.

Ainoastaan kokeilemalla voit olla varma toimiiko se sinunkin hyvinvointisi hyväksi.

Mitä jos antaisit huomenna liikunnalle mahdollisuuden?

Jyri Kansikas, toimitusjohtaja, Work goes happy Oy

Kirjoittaja

,