fbpx

Work goes happy

Ajankohtaista

Lämmin kiitos eilisestä #Wgh2022 -päivästä – #Wgh2023 on jo työn alla!

Mikä mahtava päivä!

Eilinen oli todellinen työhyvinvointipäivä myös itselleni, sillä oman ja ennen kaikkea yhteistyön jälki olivat konkreettisesti esillä.

Ja mikä jälki!

Se näkyi poikkeuksellisen intensiivisesti läsnäolleistä kävijöistä, joiden kehonkieli osoitti jälleen kerran sen, mitä olen etuoikeutetusti saanut tapahtumissani todistaa. Suomalaisessa työelämässä on valtava määrä ihmisiä, joille parempi työelämä on merkityksellinen tavoite. Sen eteen ollaan valmiita tekemään työtä, oppimaan uutta, vahvistamaan sen kestävää kivijalkaa ja jakamaan sen parhaita ratkaisuja myös muille.

Alalämpiön juontaja Simo Routarinne innosti päivän päätteeksi kävijöitä kyselemään toisiltaan, mitkä olivat kolme itselle Wgh 2022 -päivän tärkeintä tähtihetkeä. Oma vastaukseni oli ja on:

1. Ihmiset

2. Ihmiset

3. Ihmiset

Tämä olisi itse asiassa elintärkeää muistaa myös silloin, kun tähdet eivät välttämättä tuiki kirkaimmillaan. Siellä arjessa, jossa kaikki, kuten elämässä, ei ole aina yhtä juhlaa. Me ihmiset olemme pääsääntöisesti ne, jotka työn ja tuloksen työpaikoilla tuottavat. Me ihmiset emme kuitenkaan ole koneita, saati kulueriä tai rivejä exceleissä. Me ihmiset olemme kaiken mahdollistajia. Meidän ihmisten käsissä on myös se, millaiseksi me arkeamme ja työelämäämme haluamme rakentaa ja kehittää. Mitä useampi meistä kokee voivansa vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan, sitä väkevämmin meillä on myös valtaa vaikuttaa.

Tämän päivän valinnat vaikuttavat aina huomisen tekoihin. Työelämämme demokratisoitumisen trendi on kasvava ja tämä on hieno asia, sillä se tuuppaa entistä enemmän rakentamaan työn tekemisen kulttuuria yhteistuumin. Jokainen lienee jo tietoinen siitä, että työn tekemisen tavat eivät ole tällä hetkellä kaikkialla ihmisen kokoisilla, kestävillä raiteilla. Ikävät tilastot puhuvat siitä karua kieltä. Yhä useamman mieli rikkoutuu, sillä ihmisiä käytetään pelkkinä koneen osina tai asetetaan kilpailemaan koneita vastaan, sen sijaan, että koneet olisivat meitä avustavia ja työtä tukevia apuvälineitä.

Ei ole epäilystäkään, että digitalisaation, koneiden ja koneälyjen, megatrendi olisi lainkaan hiipumassa. Päinvastoin vauhti tulee vain kiihtymään.

Siksi on niin tärkeää, että ihan samoin kuin planeettamme elinkelpoisena pysymisen takia, meidän on tehtävä sen kannalta kestäviä päätöksiä ja muutoksia, niin mielestäni meidän on akuutisti tehtävä myös ihmisten ja työelämän kannalta kestäviä muutoksia sekä päätöksiä.

Se, että muutos on ainoa pysyvä asia, on ollut meidän tiedossamme jo tuhansia vuosia. Meillä on kuitenkin aivan liian vähän tietoisuutta siitä, että tämä faktan ymmärryksen sisäistäminen tarkoittaa ja edellyttää myös jatkuvaa kehittämistä. Tänä päivänä muutos-sanalla on sangen ikävä klangi, vaikka muutoksien perimmäisen tarkoituksen tulisi olla asioiden nykytilan parantaminen. Olisikin upeaa, jos jonain päivänä muutos-sana toisi mieleemme automaattisesti kehittämisen ja siinä olisi positiivinen sekä kannustava klangi.

Work goes happyn missio on sen syntymästä asti ollut paremman työelämän missio.

Työ missiomme eteen on jatkuvaa ja seuraava, Wgh2023 -tapahtumamme, onkin jo tänään työn alla.

Se järjestetään 7.3.2023. Tapahtumapaikka on silloinkin Musiikkitalo.

Toivottavasti viimeistään silloin saan kohdata teidät kaikki uudemman kerran.

Jyri Kansikas, Work goes happy Oy

Kirjoittaja

Jyri Kansikas, Work goes happy Oy