fbpx

Work goes happy

Blogit

Johtajuustyyli on media

Kaikki tyylit eivät sovi kaikkiin tilanteisiin. Ja yksi tyyli, kumppanuus, ei sovi ainoaksi johtajuustyyliksi. Jos sinulle luontaista on kumppanuustyyli, niin silloin sinun menestyksesi vaatii, että ota haltuun ja aktiivisesti käytät myös jotain toista tyyliä.

Oman tyylin tunnistaminen, sen ”sisällä” oleminen vähentää kuormittumista ja rakentaa luottamuksen ja turvallisuuden kulttuuria. Aitous ja siitä nouseva yhteneväinen kulttuuri ovat eräs avain tekijöitä, kun katsotaan organisaation pitkäjänteistä menestystä. Jokainen voi saada selville oman tyylinsä! Ja jokaisesta rekrytoitavasta voidaan tunnistaa, jos tuo tyyli ei hänelle ole sopiva!

Tulevaisuuden rakentaminen vaatii työyhteisöiltä yhä enemmän kulttuuriin ja ilmapiiriin panostamista ja niiden aktiivista hallintaa. Hyvistä työntekijöistä käydään kilpailua. Heidän valintansa uudesta työpaikasta tulee yhä useammin ja vahvemmin perustumaan muihin kuin taloudellisiin hyötyihin. Vain muutama päivä sitten kuulin eräältä toimitusjohtajalta, että heille tullut uusi työntekijä oli pohtinut kahden vaihtoehdon välillä. Tuo työntekijä oli sitten todennut ”olen mieluummin xxxx:läinen kuin yyyyy:läinen”.

Johtajuustyylin tunnistaminen ja sen ymmärtäminen on menestyjän työkalu. Se pitää tehdä työkaluilla, jotka oikeasti ja luotettavasti kertovat missä mennään. Suurin virhe on, jos käytetään tuon arvioinnissa työkaluja, jotka eivät ole siihen tarkoitettuja! Tuo väärän työkalun valinta on pahempi virhe, kuin se, että ei käytä mitään!

Itsensä tunnistaminen, oman toiminnan muodostumisen ymmärtäminen, on uskomattoman vapauttava kokemus. Kun minä aikoinaan sain tietää, että olen poikkeuksellisen empaattinen ja mitä siitä sitten seuraakaan minun käyttäytymiseeni, suuret kahleet ropisivat lattialle. Ja sen myötä myös oma tekemiseni suunta kirkastui ja laatu lähti kehittymään.

Jos sinua kiinnostaa nähdä hieman enemmän johtajuustyyleistä, niin kurkkaa http://johtajuustaito.fi/wp-content/uploads/2017/02/EBW-leadershipstyles-FIN-1.pdf

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, niin ota yhteyttä. Jutellaan asiasta, se ei maksa sinulle mitään!

Kari I. Mattila, Johtajuustaito.fi

Kirjoittaja

,