fbpx

Work goes happy

Jaana Hautala

Tilaa Asiantuntija

Jaana Hautala

 • Oivaltamaan Oy, yrittäjä ja toimitusjohtaja
 • Kehittäjä, työyhteisö- ja mentaalivalmentaja, ratkaisukeskeinen valmentaja
 • Coach- ja NLP kouluttaja ja rentoutumiskouluttaja
 • Luennoitsija ja kirjailija (toinen kirja tulossa – Rohkeiden aikuisten kirja – vapaudu uskomusten kahleista, Readme.fi 2019 /marraskuu)
 • Työelämässä menestyjät maksuton webinaarisarja yhteistyössä Taitotraining Oy:n kanssa (2018- ) Lisätietoja oppia.fi/webinaarit.

Jaanan on sanottu olevan innostava kohtaaja, joka jättää vahvan läsnäolon ja luottamuksen jälkeensä. Jaana hurahti täysin tutkimaan ihmisen tasapainoa sekä uudistumista reilut 10 vuotta sitten.  Intohimoksi on noussut henkinen suorituskyky ja metataidot – mielentaidot sekä vuorovaikutus alati uudistuvassa työympäristössä.  Tekemisen ytimessä on saada ihmiset myös innostumaan mielestä ja sen potentiaalista. Jaana on ollut mukana viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes sadassa organisaatiossa parantamassa ja kehittämässä työelämää. Ollut mukana tuomassa inhimillistä kilpailukykyä, jossa ihmisyys on keskiössä: Jaana tuo rohkeutta, innovatiivisuutta ja näkemystä henkilöstön työhyvinvoinnin uudistamiseen.

Syksyllä 2017 Jaana kirjoitti yhdessä Jerry Ketolan kanssa Otavan julkaisemana tietokirjan mielen vaikutuksesta työkuntoon sekä selkäkipuun. Jaanan taustalla on vahva ja syvällinen ymmärrys myös yritysmaailmasta. Ennen Oivaltamaan yrityksen perustamista, hän 15 vuoden esimiesuran aikana käynnisti yli 10 liikeideaa, uudisti liiketoimintamalleja sekä kehitti henkilöstöä, ihmiset sekä vuorovaikutus olivat jo silloin keskiössä. Viimeisen 10 vuoden jatkuvan syventävän opiskelun myötä mukaan ovat tulleet aivot, palautuminen, mieli ja tunneäly eli ne inhimilliset työelämätaidot, joilla luodaan kilpailukykyä.

Luennoilla Jaana ei jätä ketään kylmäksi, vaan innostaa ja kannustaa. Hänen palautteissa nousevat sanat: innostava, aito, oivalluttava ja itsensä likoon laittava. Valmennuksissa Jaana on luottamuksen rakentaja ja vahvistaja, jonka vahva läsnäolo ja sallivuus antavat tilaa sekä uudistumiselle että kasvulla.

Jaanan löydät monista lehtiartikkeleista, videoista ja televisiosta.

Lisää linkkejä löytyy oivaltamaan.fi sivuilta

Kiinnostuitko asiantuntijasta?

Pyydä tarjous tapahtumaasi.

Pyydä tarjous

Jaana Hautala on erittäin kokenut yritys- ja mentaalivalmen­taja, NLP-kouluttaja, puhuja ja tietokirjailija. Jaanan intohimo on mentaalivalmennus – itsetuntemus, henkinen suorituskyky, mielentaidot sekä vuorovaikutus kiihtyvästi muuttuvassa ympäristössä. Hän tuo rohkeutta, innovaatisuutta ja uudenlaista näkökulmaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Työotteeltaan Jaana on vahvasti läsnäoleva, innostava ja oivalluttava. Hän haastaa osallistujia pysähtymään oman ajattelunsa ja toimintansa äärelle sekä antaa tilaa osallistujien ajattelulle ja kokemusten jakamiselle. Tietosisällön lisäksi toiminnallisuus sekä omakohtainen tekeminen ja harjoittelu ovat Jaanan koulutusten keskiössä. Jaana on ollut mukana viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes sadassa organisaatiossa parantamassa ja kehittämässä työelämää. Ollut mukana tuomassa inhimillistä kilpailukykyä, jossa ihmisyys on keskiössä: Jaana tuo rohkeutta, innovatiivisuutta ja näkemystä henkilöstön työhyvinvoinnin uudistamiseen.

Syksyllä 2017 Jaana kirjoitti yhdessä Jerry Ketolan kanssa Otavan julkaiseman kirjan mielen vaikutuksesta työkuntoon sekä selkäkipuun. Marraskuussa 2019 tulee seuraava tietokirja uskomusten vaikutuksesta hyvinvointiin. Jaanan taustalla on vahva ja syvällinen ymmärrys myös yritysmaailmasta. Ennen Oivaltamaan yrityksen perustamista, hän 15 vuoden esimiesuran aikana käynnisti yli 10 liikeideaa, uudisti liiketoimintamalleja sekä kehitti henkilöstöä, ihmiset sekä vuorovaikutus olivat jo silloin keskiössä. Viimeisen 10 vuoden jatkuvan syventävän opiskelun myötä mukaan ovat tulleet aivot, palautuminen, mieli ja tunneäly eli ne inhimilliset työelämätaidot, joilla luodaan kilpailukykyä.

Luennoilla Jaana ei jätä ketään kylmäksi, vaan innostaa ja kannustaa. Hänen palautteissansa nousevat sanat: innostava, aito, oivalluttava ja itsensä likoon laittava. Valmennuksissa Jaana on luottamuksen rakentaja ja vahvistaja, jonka vahva läsnäolo ja sallivuus antavat tilaa sekä uudistumiselle että kasvulla. Coachina Jaanan ydinosaamista on itsetuntemus, palautuminen, erilaisuuden ymmärtäminen, vuorovaikutus, suorituskyvyn ylläpitäminen sekä muutoksessa toimiminen.

Esimerkkejä valmennus- ja luentoaiheista

Ajatuksia nostattava luento on hyvä tapa herätellä, lisätä energiaa, käynnistää muutos tai motivoida. Luennot ovat puolesta kolmeen tunnin mittaisia, vuorovaikutteisia tilaisuuksia, joissa tempaudutaan irti arjesta. Muutamia luentoteemoja esimerkkinä. Jokainen lyhytkin luento aina räätälöidään kuulijakunnalle. Jokaisesta luennosta on rakennettavissa ½ tai 1/1 päivän valmennus. Jaana puheiden keskiössä ovat oman mielen johtaminen, tunteet, holistinen hyvinvointi, armollisuus, uskomukset

 • Uskomukset kehityksen mahdollistajina ja voimavarana työyhteisössä
 • Kuormittava stressi kuriin-lisää keskittymistä ja voimavaroja
 • Parempaa palautumista ja stressinhallintaa
 • Johda energiaasi optimaalisesti ympäri vuoden
 • Mielen taidoilla kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia
 • Viisas vuorovaikutus – virtaa työyhteisöön
 • Henkinen suorituskyky ja tilannetaju paineen alla
 • Vuorovaikutus ja viestintä haastavassa kohtaamisessa
 • Tunneilmapiirin johtaminen – jokaisen vastuulla
 • Tietoisuus- ja itsetuntemustaidot
 • Työnilo ja armollisuus voimavarana
 •  Myönteisyys mahdollistajana – pienet arjen teot
 • Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ABC
 • Työhyvinvoinnin strateginen johtaminen

Asiakaspalautteita

Jaana veti mainion kehittämispäivän aamupäivän Uudenmaan ELY-keskuksen E-vastuualueelle. Porukkaa osallistettiin hyvin ja poimittuihin lopputulemiin olimme erittäin tyytyväisiä. Jaana toteutti kokonaisuuden erinomaisesti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Suosittelen Jaanaa lämpimästi puhujaksi, fasilitaattorikssi kun toiminnan kehittämistä suunnittelette vaikka suuremmallakin joukolla
Petri Knaatinen, Uudenmaan Elykeskuksen ylijohtaja, 2019

Jaanan esitys oli koko päivien paras – aivan ihanan luonteva ja rauhallinen ja sai kuulijan uskomaan ja oivaltamaan asioita jo ihan läsnäolollaan. Paljon yksinkertaisia ja arkeen helposti otettavia vinkkejä. 1,5 h meni ihan siivellä ja asiaa olisi ollut enemmänkin. Aivan loistava!
Alma Talent, 2019

Jaana on ravisteleva puhuja, joka auttaa kyseenalaistamaan omia tottumuksiaan. Inspiroiva ja asiantunteva, joka tuo tieteellistä faktaa arkeen vietävällä tavalla.
Merja Vihersalo, PAM palvelualojen ammattiliitto ry, 2018

Jaana Hautalan #WGH2020-luento ”Uskomukset ja vuorovaikutus”