fbpx

Work goes happy

Blogit

Aamurutiineilla onnellisemmaksi

Oletko sinä joskus noussut ylös väärällä jalalla? Astunut aamulla ensimmäisenä suoraan sängystä terävän pikkulegon päälle ja huomannut kahvimaidon loppuneen? Hukanneesi autonavaimet ja viimein matkaan päästyäsi jumittunut aamuruuhkaan ja myöhästynyt palaverista?

Tällaisen aamun jälkeen päivä tuntuu usein menevän vielä enemmän pieleen ja sitä toivoo jääneensä kokonaan kotiin peiton alle odottamaan päivää parempaa. Päivän ei tarvitse mennä pilalle aamun poukkoiluista, mutta hyvän aamun merkitys onnistuneeseen päivään on tutkitustikin tärkeä. Esimerkiksi erään tutkimuksen mukaan ne, jotka seurasivat aamulla vain kolmen minuutin ajan negatiivisia uutisia kokivat päivänsä huonoksi ja onnettomaksi vielä jopa kahdeksan tuntia myöhemmin.

Mitä sitten aamulla kannattaisi tehdä tai jättää tekemättä, jotta päivästä tulisi parempi, jopa onnellinen ja onnistunut? Negatiivisten uutisen seuraamisen lisäksi kannattaa tehdä seuraavaa;

  1. Rajoita sosiaalisen median selaamista aamuisin. Erityisesti Instagramin selaamisen on todettu aiheuttavan ahdistusta, masennusta ja FOMO:a (Fear of Missing Out)

  2. Vietä aikaa lemmikkisi kanssa. Aamu ja koko päivä sujuu paremmin, jos voit viettää aikaa lemmikkisi seurassa. Lemmikkien omistajien on todettu myös olevan paremmassa fyysisessä kunnossa, omaavan paremman itsetunnon sekä kokevan vähemmän yksinäisyyttä.

  3. Vietä aikaa luonnossa. Luonto virkistää, laskee verenpainetta, lievittää stressiä ja helpottaa masennuksen ja ahdistuneisuuden oireita nopeasti. Kulje töihin puiston tai metsän läpi.

Näiden lisäksi itsensä onnelliseksi kokevat ihmiset kertovat päivästä tulevan onnellisemman, jos voit aamulla halata aamulla läheisiäsi, liikkua, nauraa, meditoida, herätä aikaisin, syödä terveellisen aamiaisen, viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä harjoittaa kiitollisuutta.

Itse olen vuosien varrella oppinut panostamaan hyviin aamuihin ja huomaan, että päivä sujuu mainiosti, kun saan tehdä rauhassa aamumeditaation kiitollisuusharjoituksen kera, urheilla, käydä kylmäsuihkussa, syödä rauhassa hyvän aamiaisen ja viettää aamulla ennen kaikkea kiireetöntä aikaa perheen kanssa. Tämä vaatii vähän järjestelyitä ja ehkä tavanomaista aiemmin heräämistä, mutta on osoittautunut niin hyväksi yhdistelmäksi, että tästä olen harvoin valmis tinkimään.

Miten sinun aamusi nyt alkavat? Mitä voisit muuttaa aamuissasi paremmaksi, että päiväsi olisi täynnä hyvää energiaa ja onnellisuuttakin?

Lähde: Shawn Achor, The Happiness Advantage

Miia Huitti
Sertifioitu stressinhoitovalmentaja
Certified Healing Codes Coach