Work goes happy


WGH News 1/2018

Work goes happy news

Edessäsi on upouusi uutiskirjeemme, Work goes happy news, joka kertoo sinulle työelämän tärkeimmät kuulumiset, valtakunnan stressitason ja fiilikset työpaikoilla.

Listalla myös sosiaalisen median suosituimmat postaukset tammikuussa sekä kuukauden #Wgh podcast.

Work goes happy news julkaistaan kerran kuussa ja kaikki sen artikkelit tulevat näkymään kokonaisuudessaan täällä.

Päivä päivältä olemme lähempänä kevään päätapahtumaamme, Work goes happy Helsinkiä, joka järjestetään jo seitsemättä kertaa Wanhassa Satamassa 15. maaliskuuta.

Tapahtuman alustavat ohjelmat julkaistaan tällä viikolla.

Olethan jo ilmoittautunut mukaan? Tunnelmaan pääset seuraamalla meitä Twitterissä ja Facebookissa @Workgoeshappy ja #WGH18.


Loppuvuosi on vuoden stressaavinta aikaa – missä mennään nyt?

Kauppalehti uutisoi marraskuun alussa LähiTapiolan tilaamasta kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten kokemaa stressiä eri vuodenaikoina. Tutkimustulosten mukaan marras-joulukuussa stressataan kaikkein eniten, kun taas vuoden vaihteessa stressi tasaantuu takaisin alkusyksyn lukemiin. Tutkimuksen tulokset täsmäävät Firstbeatin Hyvinvointianalyysi-mittauksiin perustuvaan tietokantaan, josta on analysoitu noin 150 000 vuorokausimittausta.

Firstbeatin sykevälivaihteluun perustuvat mittaustulokset osoittavat, että suomalaiset palautuvat vuoden loppupuolella kaikkein heikoimmin niin päivän aikana kuin nukkuessa. Tammikuussa palautuminen taas on marras-joulukuuta parempaa.

”Näyttää tosiaan siltä, että jonkinlaista vuodenaikatrendiä on olemassa. On mielenkiintoista, että nukumme pimeinä vuodenaikoina eniten, mutta palaudumme vähiten”, kertoo Firstbeatin tutkimusjohtaja Tero Myllymäki.

Vuoden vaihtuessa palautumisen määrä lisääntyy ja stressi vähenee. Alkuvuoden maanantait ja tiistait ovatkin vuoden parhaiten palauttavaa aikaa.

Viikonlopun lähestyessä kuormitus lisääntyy

Viikonpäivistä kehon kuormitus on korkeinta perjantaisin ja lauantaisin.

”Loppuvuoden perjantait ovat vuoden stressaavinta aikaa. Auringonvalon puutteen lisäksi pikkujoulukauden pilkkuun asti venyneet illat vähentävät palautumista. Joulustressin kun vielä kestää, niin sitten alkaa helpottaa”, Myllymäki toteaa.

Arkena sängyssä vietetään keskimäärin noin 7,5 tuntia ja viikonloppuisin jopa reilut 40 minuuttia enemmän. Silti unenaikainen palautuminen on parasta alkuviikolla ja heikointa viikonloppuisin.

”Työntäyteisen arjen jälkeen viikonloppuisin ollaan aktiivisia ja myös nukutaan pidemmät yöunet, mutta palautumisen kannalta arkipäivien säännöllinen rytmi näyttää olevan parasta. Palautumista ei siis kannata jättää pelkästään viikonloppujen varaan, vaan mahdollisuuksien mukaan pyrkiä jo arkipäivisin nukkumaan riittävästi ja löytämään aikaa myös rentouttaville hetkille”, Myllymäki toteaa.

Tulosten taustalla sykevälimittaukseen perustuva Firstbeat Hyvinvointianalyysi.

Stressaatko liikaa? Ota selvää!


Vibemetrics lämpömittari kertoo kuukauden fiiliksen

Haluatko tietää miten työntekijät voivat Suomessa tässä kuussa? Kerromme kuukausittain, miten keskimäärin Suomessa voidaan töissä. Tilastot perustuvat anonyymiin fiilistilastointiin Vibemetrics-palvelua käyttävistä asiakkaista.

Vibemetrics tarjoaa yrityksille ja yhteisöille reaaliaikaisen tavan kuunnella työntekijöitä ja hyödyntää siitä saatavaa ymmärrystä liiketoiminnan kasvattamisessa.

Palvelu muuttaa tavan, jolla työntekijät, esimiehet ja johto osallistuvat yrityksen tavoitteiden saavuttamiseen. Palvelu on erinomainen keino hyödyntää ajantasaista palautetta esimerkiksi organisaation muutostilanteissa.

Innostuitko palvelusta?

 

 

 


WGH Helsinki on nyt myös 50+ sekä treffipaikka!

Suomen suurin hyvinvointitapahtuma Work goes happy 15. maaliskuuta Helsingin Wanhassa Satamassa tarjoaa uutta joka kerta. Tänä keväänä uutta ovat #50onplussaa -teemasali sekä lyhyet kohtaamiset Vartin treffien muodossa.

#50onplussaa -teemasali kutsuu!

Kutsumme Sinut mukaan toteuttamaan ensimmäistä #50onplussaa -konseptia Suomen suurimpaan työhyvinvointitapahtumaan!

On tuulettamisen aika. Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan juhlivien tavoite-eläkeikä on 67,5 vuotta. Se on aika pitkä aika työelämää eteenpäin tilanteessa, jossa ihmiset ovat epävarmoja jaksamisestaan ja osaamisestaan ja jossa yritykset pelkäävät imagonsa ja kasvavien sairauskulujen puolesta.

#50onplussaa -teemat ovat:

  • Terveys ja hyvinvointi: fyysisten, henkisten ja sosiaalisten voimavarojen vahvistaminen, terveyden edistäminen, ikäergonomia
  • Joustava työelämä: joustavat työaikajärjestelyt, osa-aikaiset työt, vapaaehtoistyö
  • Ammattitaidon ja osaamisen kehittäminen: täsmäkoulutus, mentorointi
  • Johtaminen: eri-ikäiset työyhteisössä, yksilölliset ratkaisut, muutosten hallinta, osallistaminen

Kerro kokemuksistasi ja ratkaisuistasi. Onko #50onplussaa? Tilaa itsellesi 20 minuutin puheenvuoro tai haastattelu: Eija Seppänen (eija.seppanen@wgh.fi) 040 508 3645.

Kohtaamisia Vartin treffeillä

Tarjoamme sinulle helpon ja hauskan tavan päästä kahdenkeskiseen vuoropuheluun ja keskusteluun sinusta kiinnostuneiden tahojen kanssa.

Work goes happyssa avataan uusia väyliä työhyvinvoinnista ja työelämästä kertomiseen asiantuntijoille, työyhteisöille ja yhteistyökumppaneille. Uutta ovat vartin treffit!

Me järjestämme sinulle valmiin treffipisteen, jonka voit ottaa käyttöösi päiväksi. Päivän aikana ennätät järjestää jopa 16 treffit! Mikä mahdollisuus kertoa omista palveluista työhyvinvoinnista kiinnostuneille!!

Varaa treffipaikkasi jo tänään. Paikkoja on rajoitetusti. Mitä nopeammin varaat treffipisteen, sitä nopeammin voit välittää treffikutsun Sinulle tärkeille tahoille!

Lisätietoja: Eija Seppänen (eija.seppanen@wgh.fi) 040 508 3645.

 


Kuukauden helmet – SOME

@Workgoeshappy | 17:27 29.1.2018 Twitter
Väitös: Hyvät kuuntelijat ovat tulevaisuuden menestyjiä – kuuntelun opetusta pitäisi lisätä:

@Workgoeshappy | 6:56 25.1.2018 Twitter
Voimme puhua yritysmielikuvan, brändin ja imagon merkityksestä, mutta lopulta kaikki ponnistaa kulttuurista, eli siitä tavasta, millä yrityksessäsi on tapana tehdä asioita sekä oman väen kesken että asiakkaiden parissa”

@Workgoeshappy | 6:25 14.1.2018 Twitter
Tulevaisuuden työelämässä menestyy se, jolla on hyvät tunnetaidot, väittää psykologi – Näin kehität tunnetaitojasi

Workgoeshappy | 8:26 13.1.2018 | Facebook
Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan.


Kuukauden podcast

Kuukauden podcast | 29.1.2018 Kieku
”Hr tänään ja huomenna” #Wgh18 haastattelussa Edenredin hr-johtaja Saara Tikkanen