Work goes happy


WGH News

Work goes happy news 1/2019

Uusi vuosi, uusi mittaristo. Tammikuun tilasto stressin ja palautumisen välisestä tasapainosta tehtiin nyt ensimmäistä kertaa Moodmetric-älysormusten antamien tulosten perusteella. Älysormus antaa reaaliaikaista tietoa stressitasosta, vireystilasta, palautumisesta ja unesta, joten se myös mahdollistaa käyttäjälleen oikeiden, hyvinvointia tukevien valintojen tekemisen ”juuri nyt”.


Positiivisella stressillä kohti kevättä


Tammikuu alkaa maltillisissa vireystilan lukemissa. Vuorokausikeskiarvo 51 kertoo sopivasta määrästä stressiä palautumisen suhteen. 50 tai hieman alle on ideaali, mutta ei huolestuta vielä. Tunnelmat sijoittuvat nelikentässä oikealle eli kyseessä voi suurimmalla osalla olla innostuminen – positiivinen stressi.

Työpäivän arvo 68 on nelikentässä yläoikealla – vireystila on korkeahko, mutta positiivinen. Koko päivän arvo on samansuuruinen, mutta hieman vasemmalla. Kotona ja vapaa-ajalla saattaa olla kuormittavia tekijöitä, jotka osittain koetaan myös negatiivisena stressinä. Esimerkiksi ruuhkavuosia elävät kokevat usein riittämättömyyden tunnetta.

Uni on pääosin levollista ja syvää, vaikka parannettavaa vielä jää – yön keskiarvo voisi olla hieman alempikin (nyt 21). Tällöin vuorokausikeskiarvo päätyisi helposti 50 tavoitteeseen

 


Fiilismittari

Tammikuussa ihmisten fiiliksissä näkyy pitkä talvi. On tilastollisesti harvinaista, että torstai on viikon negatiivisin päivä – ja myös aktiivisin päivä. Ehkä torstaina kaivataan jo viikonloppua? Perjantaina olo on jo parempi, ollaan voiton puolella, ja silloin on myös paras fiilis!

P.S. Päivä päivältä olemme lähempänä kevään päätapahtumaamme eli Work goes happy Helsinkiä. Tämä työelämän kehittämisen ykköstapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingin Oopperatalolla 26.3.2019. Ellet ole jo ilmoittautunut, voit tehdä sen täällä.

 

 

 


Kuukauden nosto

WGH19 -tapahtuman teemoina ovat ihminen – arvot – työelämä. Päälavan juontaja Jaana Villanen haastaa blogissaan kaikki mukaan kevään #workgoesvalues-kampanjaamme: arvot ovat yrityksen toiminnan suunnistuskartta tai ankkurit. Oletko mukana?

Lue blogi

 

 


Kuukauden helmet – SOME

@Workgoeshappy | 7:57 12.1.2019 Twitter
Negatiivinen asenne tekee sairaaksi. Kaikki tuntevat ihmisen, joka jatkuvasti valittaa, voivottelee ja pelkää pahinta. Nyt on tutkittu, että negatiiviset ihmiset sairastuvat muita helpommin.

@Workgoeshappy | 6:13 15.1.2019 Facebook
Vesi valuu aina alaspäin. Huono johtaminen ylhäällä johtaa huonoon johtamiseen keskitasolla ja huonoon työilmapiiriin alhaalla.

@Work goes happy | 6:57 19.1.2019 | Facebook
Mielen mustelmiin ei ole olemassa patenttiratkaisua Työuupumus itää aina kauan, mutta sen lopullinen ankaruus yllättää monet. Helsingin yliopistossa tutkijana työskentelevän Hanna Wassin pitkään jatkuneet uupumusoireet kärjistyivät viime keväänä. Samalla katosi ammatillinen itsetunto. […]


Kuukauden asiantuntija

Arto O. Salonen | Professori

Professori Arto O. Salonen on yksi tämän hetken terävimpiä ihmisyyden sanoittajia. Hän auttaa ymmärtämään käynnissä olevaa yhteiskunnallista murrosta kansalaisen, organisaation ja yhteiskunnan tasoilta.

Lue lisää