fbpx

Work goes happy

Blogit

Kohti parempaa työelämää

Kaikki tietävät, että työhyvinvointi on tärkeää, mutta mitä konkreettista hyötyä hyvinvoiva henkilöstö antaa yritykselle? Voisiko työhyvinvoinnista tehdä ihan oikeasti kilpailuedun, joka näkyy myös firmassa viivan alla?

Me Ilmarisessa haluamme tukea asiakasyrityksiämme sujuvan työn kehittämisessä. Kehittäminen lähtee aina asiakkaan omista tarpeista. Työtä kehittämällä sähläys vähenee ja työn tuottavuus voi kasvaa tuhansilla euroilla vuodessa.  Avuksi työn kehittämiseen olemme rakentaneet Parempaa työelämää -polun, joka tarjoaa apua, työkaluja ja ideoita tehokkaampaan työskentelyyn. Asiakkaamme saavat polun kautta käytännön vinkkejä ja työkaluja työelämän keskeisiin kysymyksiin. Asiakas voi valita polun viiden eri teeman piiristä juuri omaan tarpeeseensa sopivia työkaluja. Polun kautta voi ilmoittautua myös Parempaa työelämä -valmennuksiin. Osa valmennuksista on mahdollista järjestää webinaareina.

Polun työkalut turvaavat henkilöstön työkykyä ja mahdollistavat osaltaan tunnin lisäyksen yritysten teholliseen työaikaan. Tunti lisää tehollista työaikaa tarkoittaa esimerkiksi 80 hengen yrityksessä 126 000 euron arvoista tuottavuuden lisäystä vuodessa.  Tehotonta työaikaa muutetaan teholliseksi työn tekemisen tapoja ja työprosesseja kehittämällä, esimerkiksi Lean-menetelmiä käyttäen. Työajan lisäystä tulee käytännössä esimerkiksi logistiikan toimivuuden varmistamista, tehottomien palaverien karsimista, hyvien työtapojen korostamista ja digitaalisten palveluiden kehittämistä.  Turha sähläys jää tällöin pois, ja yrityksessä voidaan keskittyä tekemään oikeita asioita hyvällä asenteella ja fiiliksellä.  Työn ja työprosessien tehostamisen lisäksi kannattaa tunnistaa myös jo hyvin toimivia asioita ja vahvistaa niitä edelleen kilpailueduksi.

Hyvä lähtökohta työyhteisön kehittämiselle on Parempaa työelämää -polun ensimmäinen rasti: tunnista tilanteesi ja rakenna oma kehityspolkusi. Tukea oman polun rakennukseen saa myös Ilmarisen järjestämästä Työhyvinvoinnin rakennuspajasta, jossa opastamme asiakkaitamme tarttumaan oikeisiin kehityskohteisiin. Rakennuspajassa saa myös ideoita ja sparrausapua muilta valmennukseen osallistuvilta yrityksiltä.

Parempaa työelämää -polun työkaluilla saa nopeasti aikaan hyviä tuloksia. Työelämän ja työyhteisön kehittämisessä on kuitenkin kyse pitkäjänteisestä prosessista pikajuoksun sijaan. Hyvä lähtökohta on valita 1-2 painopistealuetta ja lähteä kehittämään niitä systemaattisesti. On tärkeää ottaa myös henkilöstö mukaan kehitykseen!

Hyvä työnantaja näkee henkilöstön ja toimivan työyhteisön yrityksen tärkeimpänä vahvuutena. Innostunut ja hyvinvoiva henkilöstö synnyttää sellaista kilpailuetua, jota on vaikea kopioida. Paremman työelämän kehittäminen on maratonjuoksu, joka lähtee ensimmäisestä askeleesta. Tule tutustumaan Parempaa työelämää -polkuun jaa ota askel kohti parempaa työelämää. Seuraavan tilinpäätöksen yhteydessä voit yllättyä iloisesti.

Kirjoittaja

,