fbpx

Work goes happy


HP Sinervä

FK, tietokirjailija Hannu-Pekka Sinervä (HP) on psykologian ja kasvatustieteen asiantuntija, joka jo yli kolmenkymmenen vuoden on valmentanut niin suurissa kuin pienissäkin organisaatioissa eri kokoisia ryhmiä. HP on parhaimmillaan koettu läsnäolevaksi ja empaattiseksi valmentajaksi, joka ei päästä kuulijaa tai näkijää helpolla. Osallistava ote vie mukaansa HP:n tilaisuuksissa. Hän ei hämmenny haastavienkaan tilanteiden edessä. Kahdenkeskiset luottamukselliset keskustelut (empatiakanavat) ovat viime aikoina saaneet yhä enemmän arvostusta HP:n ammatillisessa tarjonnassa. Mukana ovat toki edelleen tiimivalmennukset sekä organisaation toiminnan muutoksiin tähtäävät oppimisprosessit. Erityispiirteenä on syytä mainita HP:n käyttämät demonstraatiot oppimisen tehostamisessa. Learning by doing kuvaa muutenkin hänen otettaan valmennuksissa. Teatterin ja henkilöstön valmentamisen yhteiset elementit kiinnostavat HP:tä. Sen vuoksi hän työskentelee myös näyttelijöiden kanssa yhteistyössä.

HP Sinervän aito ote valmennuksissa sitouttaa kuulijat ja näkijät omaksumaan oppimansa myös käytännön arjessa.

Kiinnostuitko asiantuntijasta?

Pyydä tarjous tapahtumaasi.

Tarjouspyyntö

Asiantuntija

HP Sinervä

”Ammatinvalintani juontaa aina puberteetin vuosiin. Kun muut kaverit rassasivat mopojaan, niin minä katselin sitä touhua ja kyselin aina: Hei, miltä teistä TUNTUU, kun olette siellä rassaamassa sylintereitä? Kysymykseni kummastutti, sillä parempi kysymys olisi varmaankin ollut, että ”mites se sylinteri puhdistuu”? Ammattihan siitä sitten tuli. Psykologian ja kasvatustieteen asiantuntijanahan tässä on touhuttu jo kolmenkymmenen vuoden ajan omassa yrityksessä. Paljon on koettu, ja erityisesti opittu.
Viime vuosina minulle on alkanut kirkastua, kuinka tärkeä on ymmärtää itsetunnon käsitteen merkitys mm. johtamistyössä. Esimiehen osaaminen lähtee itsetunnon tilasta, onko se terve vai epäterve. Mitä se tarkoittaa ja voiko itsetuntoa kehittää, tämä on nykyisin tärkeä teema valmennuksissani. Terve itsetunto mahdollistaa aidon johtamisen, jolloin esimerkkijohtaminen tulee mahdolliseksi arjen tilanteissa. Se on tätä päivää. Meidän kaikkien itsetunto heittelee jossain määrin. Myös omani. Miksi ja mitä sille voisi tehdä? Tästä kerron kuulijoille ja näkijöille mielelläni tilaisuuksissani. Aito valmentaja avautuu myös omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan, mikä aikaisemmin omassa ammattikunnassani on ollut hyvinkin harvinaista. Paljastamalla inhimillisyyden valmentaja saattaa saada laajankin arvostuksen. ”Hei, se on ihminen, eikä mikään konsultti!”
Hmm…minun vahvuuksiani ovat empatian osaaminen, kuuntelutaito sekä läsnäolo. Heikkouksia, joita yritän kaiken aikaa kehittää ovat loogisuuden puute ja lyhytjänteisyys. Näitä olen palautteiden mukaan jopa pystynyt kehittämään.
Hupsista…tämä juttuhan kertoi minusta vähän narsistisestikin. Olisiko minussa ripaus sitäkin…Tulkaa tsekkaamaan tilaisuuksiini, onko niin!”